IEM Katowice Major - Két csapat máris fix továbbjutó, de pár nagyágyú kezdhet aggódni

IEM Katowice Major - Két csapat máris fix továbbjutó, de pár nagyágyú kezdhet aggódni

Nehéz megítélni, hogy éppen milyen a pontos papírforma, az biztos, hogy ha a G2 vagy a fnatic helyében lennék, már aggódnék.

Szerencsére az első nap technikai hibáit maguk mögött hagyták a lengyel kollégák, szinte hibamentesen zajlott le az IEM Katowice Major második napja, ahol majdhogynem minden meccsen gyors és könnyű eredmények születtek. Az első két nap párhuzamos meccseinek köszönhetően tegnap már két továbbjutót is köszönthettünk a mezőnyből, ahogy természetesen két csapat már búcsúzott is 2019 első Major tornájától.

A Spirit és a Grayhound csapata sajnos 0-3-mal búcsúzott a versenytől, a két továbbjutó viszont az NRG és a Renegades, akikre nyugodtan mondhatom, hogy kevesen számítottak, legalábbis nem a 3-0 eredménnyel záró  csapatok közé sorolták őket. A továbbjutásért vagy a kiesés elkerüléséért persze már Bo3-as meccseken kell megküzdenie a csapatoknak, az NRG a TYLOO csapatát tudta legyőzni a nap leghosszabb és legszorosabb mérkőzésén, míg az ausztrál Renegades a sokak által favorizált ENCE-szel szembe tudott győzni. Csalódást keltően gyengék voltak tegnap a finnek, legyen szó akár Nuke-ról, akár Mirage-ról, picit ötlettelenül, kevés magabiztossággal játszottak, pedig számukra is meglehetett volna a 3-0.

A kiesés elkerülésért olyan csapatok játszottak, amikre sokan nem számítottatok, pedig szerintem a legtöbbnek azért voltak látható jelei. Ha nem is 0-3-mat vártam a fnatic-tól, de azért biztos továbbjutónak semmiképpen sem mondtam volna, ahogy a G2-t sem. Mindkét csapat gyengélkedik immár hónapok óta, és persze név alapján, sokkal gyengébb csapat egy Spirit vagy egy AVANGAR, azért erős játékosok vannak ott is, akiknél ha jobban működik a csapatdinamika bőven elkaphatnak nagyobb neveket. A G2 például pont az AVANGAR ellen játszott tegnap, és hát sok köze nem volt a franciáknak a játékhoz, nagy nehezen összekalapoztak maguknak 10 kört, de az AVANGAR mindkét félidőben erősebb volt.

a tegnapi mérkőzések eredményei

Mindenképpen érdemes még kiemelnem a ViCi és a Winstrike csapatát tegnapról, előbbi a Cloud9 ellen tudott fölényes győzelmet aratni Inferno-n, a Winstrike pedig a NiP csapatát tudta legyőzni Train-en, ahol szintén hatalmas körkülönbséggel tudott nyerni az orosz csapat. Mindkét együttes 2-1-es eredménnyel várja így a mai napot, akár csak a Vitality, a TYLOO, az AVANGAR és az ENCE. A mai napon kiesni nem fog senki, az 1-2-es mérkőzések holnap kerülnek majd lejátszásra, ahol a G2, fnatic, NiP s Vega Squadron négyes közül két csapat biztosan pakolhat majd haza.

A mai nap mérkőzései

  • Vitality vs. Vici (13:00)
  • TYLOO vs. AVANGAR (16:00)
  • ENCE vs. Winstrike (19:30)

Természetesen ma is érdemes majd becsatlakozni a Magyar Esport TV Twitch csatornájára, ahol gabesson, orobeRto és PiciBear kommentárjával nézhetitek majd meg mind a három mérkőzést.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!