Szezonfelező esélylatolgatás: kik a legnagyobb esélyesek a végső győzelemre?

Szezonfelező esélylatolgatás: kik a legnagyobb esélyesek a végső győzelemre?

Az MNEB K&H Hearthstone bajnokságának mezőnye ráfordult az alapszakasz célegyenesére. Megnéztük, hogy kik azok, akik odaérhetnek a verseny végén a legjobbak közé!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság K&H Hearthstone versenyének hosszú hajrája megkezdődött. Az alapszakasz küzdelmeiből már "csak" tizenkét forduló van hátra, ezért mindenkinek be kell gyújtani a rakétákat, ha oda akar érni a végső elszámoláskor a legjobb helyekre. Az eddigi eredmények és a mutatott játék alapján három nagyobb csoportba sorolhatóak a játékosok. Nézzük meg kategóriánként, hogy kikre érdemes figyelni az MNEB alapszakaszának maradék mérkőzésein!

"Playoff a zsebben" csapat

Mivel csak 70-80 százalékban dönt a valódi tudás a mérkőzéseken, a többi az RNG-n múlik, nehéz magabiztosan kijelenteni, hogy tizenkét meccsel az alapszakasz vége előtt vannak olyanok, akik biztosan ott lesznek a rájátszásban. Ha mégis jóslatokba bocsátkozunk, akkor egyértelmű, hogy két játékossal biztosan számolni kell az MNEB következő szakaszában. CheeseHead és Hulkeinstein magabiztosan halmozza a győzelmeket és alig-alig talál olyan ellenfelet, aki megszorongathatná őket. Mögöttük szorosan következik Huby, aki eltérő stratégiával, de hasonlóan jól teljesít. A One Piece eSports, a LvL Up Esports és a Team Plague játékosai után jön egy ötösfogat teljesen azonos mérleggel. RangoB, PenhaDani, Wuncler, Diaz és exigo egyértelműen a magyar élmezőnybe tartoznak már évek óta, az eddigi versenyeredményeik magukért beszélnek, többek között ezért ők is beférnek az első kategóriába. PenhaDani és Hulkeinstein a szünet előtti meccseken nyújtott kiemelkedőt, CheeseHead és Huby főleg a szezon elejét nyomta meg. A többieknél ilyen kiugró szakaszokat nehéz találni, stabilan hozzák az ötven százalék feletti szintet.

"Bármi megtörténhet" csapat

Kulshedra, TrawnAdmiral, Sischo, Griotgard, Robág és Naerro jelenleg a középmezőny alján próbálkoznak javítani a mérlegükön és erre minden esélyük megvan, ha mindent beleadnak az utolsó mérkőzéseken. Szinte mindegyikőjüknek volt már jó sorozata, amikor csak úgy záporoztak a győzelmek, –valami hasonlóra lenne szükségük a playoffba jutáshoz a maradék meccseken is.

"Hatalmas hajrá kell" csapat

Valnarrrr és Bullbence jelenleg a tabella alsóbb pozíciót foglalják el, ezért minden buzdításra szükségük van ahhoz, hogy mindent, vagy semmit alapon megpörgessék a paklikat az utolsó hetekben. Valnarrrr-nál a Robág elleni elszámolt döntő játék után mintha megtört volna valami, Bullbence egyelőre még nem találja a saját stílusát.

Nem dőlt még el semmi és tényleg bármi megtörténhet, –mégis csak Hearthstone-ról van szó–, de a jelenlegi tabellán elfoglalt pozíciók nagyjából megfelelnek annak, amire a játékosok is számítottak. Hosszútávon megmutatkozik, hogy az évek során felszedett verseny- és laddertapasztalat rengeteget számít az egymás után érkező mérkőzéseken, a paklilisták összeállításakor és az időmenedzselés tekintetében.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!