Az öt legfiatalabb játékos a Major jelenlegi mezőnyében

Az öt legfiatalabb játékos a Major jelenlegi mezőnyében

Egyes csapatokon belül is van, hogy 10-15 év a korkülönbség.

Az a helyzet, hogy nem csak maga az e-sport, hanem a játékosok is felnőttek az évek alatt, sokan vissza is vonultak már azok közül, akiket még az 1.6 érában megismertünk. Persze sokan vannak azok is, akik még a mai napig a profi mezőnyben játszanak. Zeus, Edward GuardiaN, ANGE1, GeT_RiGhT, RpK, mindannyian már bőven a húszas éveiket tapossák, sőt, van aki már átlépte a harmadik x-et is.

gob b a maga 31 évével és 7 hónapjával a legidősebb játékos Katowicében

Mellettük pedig felnőtt egy új generáció, olyan játékosok akik már CS:GO-val kezdték a karrierjüket és akik szép lassan befolytak a profi mezőnybe a veteránok közé. Nézzük most meg, hogy kik a legfiatalabb játékosok az IEM Katowice Major mezőnyében.

  • NRG - Ethan (18 éves)
  • Vitality - ZywOo (18 éves)
  • Winstrike - n0rb3r7 (17 éves)
  • ENCE - sergej (16 éves)
  • fnatic - Brollan (16 éves)

A legfiatalabb játékos (Brollan) és a legidősebb (gob b) közel 16 évnyi korkülönbség van. Persze természetes, hogy új, fiatal játékosok érkeznek, hiszen az e-sportban talán még alacsonyabb az aktív profi pályafutás felső határa, mint a hétköznapi sportokban. A fiatalok pedig elég erősen odavágnak akár veterán társaiknak is, a fent említett 5 játékosból négyen már fixen a legjobb 16 csapat között vannak a Majorön és egy hajszál választja el őket attól, hogy automatikus meghívást érő helyen végezzenek a következő Majorre. Brollan és a fnatic kicsit nehezebb helyzetben van, de meg van minden esélyük, hogy ma délután a G2 ellen bizonyítsanak.

Mindenféle előítélet nélkül be kell látnunk azt, hogy bár erős a csapat például a Vitality (jómagam is nekik szurkolok bárkivel is kerüljenek szembe), de azért ZywOo nem valószínű, hogy megragadna ennél az ötösnél. Persze a napokban is láthattuk, hogy neki is vannak gyengébb meccsei, de mind neki, mind az összes tizenéves társának bőven szüksége van még időre míg igazán remek játékossá válik, de ez olyan csapattársak mellet, mint RpK, allu vagy KRiMZ nem is nehéz feladat. Minden estre nem lennék meglepődve, ha akár már az év végén egy FaZe-ben kötne ki akár ZywOo, akár sergej. 

az IEM Katowice 2019 legfiatalabb játékosai

Arról sem feledkezhetünk meg, hogy az FPL-ben is számos fiatal tehetség van, például Frozen (16 éves), akit legutóbb egy mousesports szerződéssel hoztak szóba. Mit gondoltok, az IEM Katowice Major fiataljai elvándorolnak majd más csapatokba, vagy pedig a Vitality vagy éppen az ENCE fogja csúcsra járatni a profi CS-t az elkövetkező időkben?

Brollan és a fnatic küzdelmeit például ma is nyomon követhetitek a magyar streamen:

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!