IEM Katowice Major - Ma két legendás csapat is kieshet!

IEM Katowice Major - Ma két legendás csapat is kieshet!

A nagy visszazárkózások napja volt tegnap a lengyelországi Majorön.

A legtöbben könnyű meccseket vártak tegnapra, a csapatok mégis odatették magukat és egyik küzdelem sem volt egyoldalú. Kilenc csapat van még játékban a Major első szakaszában, de csupán hárman juthatnak tovább és a mai párosítások nagy szurkolótáboroknak fognak fájni, de mielőtt erre rátérnénk, nézzük meg milyen eredmények születtek tegnap.

A tegnapi mérkőzések

  • Vitality 2-0 ViCi
  • TYLOO 0-2 AVANGAR
  • ENCE 2-1 Winstrike

Hirtelen nem is tudom melyik mérkőzést lenne érdemes kiemelni, de talán az utolsó, ENCE vs. Winstrike volt a legizgalmasabb és itt láttuk a legszebb lövéseket is. Persze kijár az érdem az AVANGAR és a Vitality csapatának is. A franciáknak az első pályán (Inferno) kellett összekapniuk magukat, hiszen a ViCi nem adta könnyen magát és háromszor is hosszabbításra került sor. Végül aztán sikerült apEXéknek lezárnia a pályát, Nuke-on pedig már sokkal könnyebb dolguk volt. Érdekes, hogy az AVANGAR is Inferno-n szenvedett, igaz ők már előtte behúzták Cache-t, majd azután is 15-5-ös eredménnyel álltak Inferno második félidejében, amikor a TYLOO összekapta magát az AVANGAR pedig mintha kikapcsolta volna a monitorokat. A kínai csapat egészen 15-14-ig tudott zárkózni, de mindez hiába volt, az utolsó kört végül az AVANGAR nyerte meg.

Gyanítom, hogy ez a kép akkor készült apEX-ről, amikor Inferno második hosszabbítását sem tudták megnyerni

Az ENCE-Wnstrike összecsapásra számítani lehetett, hogy izgalmas és szoros lesz, az első pályán pedig rögtön meg is akarták ezt cáfolni a finnek. Fantasztikus első félidőt játszottak Dust2-n, ami után még tudott pár kört hozni a Winstrike, de végül 16-11-gyel zárult a pálya. Az egész csapat remekül játszok, de allu-t és Aleksib-et mindenképpen ki kell emelnem, mindkét játékos elképesztő formában volt, gyakorlatilag áthatolhatatlan védelmet építettek fel a finnek a map minden részén.

Hatalmas mentális fölénnyel várták a második a pályát az ENCE játékosai, a Winstrike mégis tudott fordítani és még a Dust2-n látottakra is rátett egy lapáttal Mirage-on, 13-2-es félidő után 16-7-re tudták megnyerni az ENCE által választott terepet. Következett a harmadik pálya, Train, ahol mindkét csapat elég erősnek mondható, a finnek mégis jobbak voltak, közel tökéletes CT-oldalt zártak, de a meglepetés csak ezután jött. 14-1 volt az állás az ENCE javára, a Winstrike mégis rá tudta kapcsolni az utolsó turbókat, zsebükben volt a hosszabbítás, de végül mégis az ENCE-nek sikerült egy körrel többet sikeresen támadni, így 16-13-ra nyerték meg Train-t, vele együtt pedig a mérkőzést is.

God allu fellövi a finneket a CS:GO térképére

A mai mérkőzések

  • NiP vs. Vega Squadron (13:00)
  • G2 vs. fnatic (16:00)
  • Cloud9 vs. FURIA (19:30)

Ma az 1-2-es csapatok mérkőzéseit láthatjuk majd, így a G2-fnatic párosból egy valaki biztosan pakolhat majd haza. Ahogy a héten már megszokhattátok, délután 1 órától várunk minden szurkolót a Magyar Esport TV Twitch csatornáján, ahol ma leszklareN, damilosK, gabesson és egy meglepetés caster vár majd titeket.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!