IEM Katowice Major - Overpass-on kezdett a fnatic és ott is fejezte be a versenyt

IEM Katowice Major - Overpass-on kezdett a fnatic és ott is fejezte be a versenyt

Szint végig rezgett a léc a nagyobb csapatok alatt, de végül a papírforma érvénysült a kiesők mérkőzésein tegnap.

Tegnap az 1-2-es eredménnyel álló csapatok csaptak össze és már első ránézésre is izgalmas meccsek elé néztünk. A Vega-val sokan számoltak és még a FURIA se volt esélytelen a Cloud9 csapatával szemben, de az igazi kincs a G2 vs. fnatic mérkőzés volt, hiszen egyikük fixen búcsúzott a Majortől. Nem szaporítom tovább a szót, nézzük meg röviden kiktől vettünk könnyes búcsút tegnap Katowicében.

A tegnapi mérkőzések

  • NiP 2-1 Vega Squadron
  • G2 2-1 fnatic
  • Cloud9 2-1 FURIA

Jól látjátok, sajnos a svéd szurkolók nem sok mindennek örülhettek tegnap, pedig az első pálya még biztató volt a fnatic számára. 16-8-ra nyerték a saját maguk által választott Mirage-t, hogy aztán a G2 szintén 16-8-cal vágjon vissza Dust2-n. Nem mondhatjuk, hogy szoros pályák lettek volna, de nem véletlenül választották a csapatok ezt a két helyszínt, tudták, hogy az adott pályán fölényben lehetnek. A mérkőzés ezután Overpass-on dőlt el, ahol bár a G2 kezdett az előnyösebbnek mondható CT oldalon, 4 kört sikerült támadnia a svédeknek, ami ha nem is megnyugtatóan, de éppen elég lehetett volna. Sajnos nem véletlen a feltételes mód az előző mondat végén, a franciák nem hagyták felzárkózni a fnatic-ot, egy kört ugyan sikerült bevédeniük, de a G2 így is könnyedén zárta le a pályát és vele együtt a meccset.A fnatic így pakolhatott haza, nem jutottak tovább még a Major első szakaszán sem. A közvetítésen is láthattuk, hogy megviselte a játékosokat a vereség és bár valóban gyenge volt ez a pár nap a svédektől, ettől azért mindenki picit többre számított.

A másik két mérkőzésen sem érezhette magát biztonságban a két "nagy" csapat, de végül mind a NiP, mind a Cloud9 győzelmet tudott aratni ellenfele fölött. A C9 vs. FURIA meccsről mindenképpen érdemes megemlékezni, a Major tornák történetében szerintem ilyen Bo3 még nem volt soha. Mindkét csapat elbukta a saját pályáját, és mind a két csapat csupán egy-egy kört tudott hozni rajtuk. Mirage 1-16 után jött egy Inferno 16-1, majd végül az utolsó pályát, Cache-t a Cloud9 tudta megnyerni, köszönhetően a második félidei dominanciájuknak.

A mai mérkőzések

  • NiP vs. ViCi (13:00)
  • G2 vs. TYLOO (16:00)
  • Cloud9 vs. Winstrike (19:30)

Ma az Új Kihívók szakaszának utolsó mérkőzései lesznek, ahol 6 csapat küzd a még elérhető három továbbjutást erő hely egyikéért. Elsőre talán sima mérkőzéseknek tűnnek, de én koránt sem lennék meglepődve, ha a TYLOO vagy a Winstrike jutna tovább. A NiP - ViCi már nehezebb kérdés, de ott sem lehetetlen, hogy meglepetés okoznak a kínaiak. Természetesen 13 órától ma is várunk mindenkit a Magyar Esport TV Twitch csatornáján, ahol ma gabesson, leszklareN, damilosK. PiciBear és Vangelis közvetíti majd a mérkőzéseket.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!