IEM Katowice Major - f0rest és kennyS belőtte csapatát a top 16-ba

Az utolsó meccseken senkinek sem jött össze a bravúr, papírforma szerint alakultak az Új Kihívók utolsó meccsei.

A három utolsó mérkőzés zajlott le tegnap az IEM Katowice Major Új Kihívók szakaszából. Izgalmas párosítások voltak, de végül a papírforma érvényesült és azok a csapatok jutottak tovább Lengyelországban a legjobb 16 közé, akikkel szinte mindenhol találkozunk.

A tegnapi mérkőzések

  • NiP 2-1 ViCi
  • G2 2-1 TYLOO
  • Cloud9 2-0 Winstrike

Bár mind a három csapatnak nehezen indult a Major, végül mindhárman ott vannak a legjobb 16 között, persze kérdés, hogy vajon ott mire mennek majd? Ettől függetlenül nem szeretném elvenni a Cloud9, a G2 vagy a NiP dicsőségét, megérdemelten jutottak tovább. A C9 viszonylag könnyedén verte az orosz Winstrike-ot, bár azért Overpasson még sikerült felzárkózniuk a hosszabbításig, az inkább volt köszönhető a Cloud9 hibáinak, mintsem a Winstrike taktikájának.

A NiP és a G2 mérkőzése már sokkal érdekesebb és izgalmasabb volt. Mindkét játékban szükség volt mind a három pályára és ha halkan is, de lehetett hallani a morajt, amit a kínai erők csaptak. A ViCi és a TYLOO is egy borzasztóan gyenge első félidőbe futott bele a saját mérkőzésének harmadik pályáján, utána már hiába tudták megkezdeni a felzárkózást, a NiP és a G2 könnyedén tudta lezárni a mérkőzéseket.

Ezzel pedig kialakult az IEM Katowice Major top 16-os mezőnye, ahová ezúttal egyetlen ázsiai csapatnak sem sikerült bejutnia. Az Új Legendák szakasz szerdán indul, amikor is változatlan időpontban (délután 1 óra) és változatlan felállással várunk titeket a Magyar Esport TV Twitch csatornáján, ahol már az MIBR, a Liquid, az Astralis vagy éppen a HellRaisers mérkőzésein szurkolhattok majd.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!