G2 Lucky: "Nagyon jó érzés olyan veteránokkal játszani, mint kennyS és shox"

A G2 Esports legfiatalabb játékosa magabiztosan nyilatkozott a továbbjutás után!

A francia gárda a fnatic legyőzése után a TyLoo ellen sem hibázott, ezzel pedig már a legjobb 16-ban találják magukat. A csapat kettő új igazolása, Lucky és JaCkz is meggyőző teljesítményt mutatott életük első major versenyén. A HLTV a TyLoo ellen megnyert BO3-as széria után készített egy interjút Lucky-val, amiben szó esik a rájuk eső teherről, valamint a major következő fordulójáról is. Shox szintén adott egy interjút tegnap, amiben kiemelte, hogy nincsenek megelégedve a saját játékukkal, ők ennél biztosan többre képesek.

A TyLoo ellen magabiztos vezetés után kaptak ki az első pályán egy elég gyenge T oldalnak köszönhetően. Ezt követően Dust2-őn lemosták ellenfelüket pályáról, a mindent eldöntő harmadik mapon, pedig szintén parádésan játszottak a franciák.

Kezdjük is a TyLoo elleni szériával, az első pályán nagyon erős CT oldalatok volt, viszont nem tudtátok befejezni a meccset T oldalon, mi történt?

"Úgy éreztük, hogy betudjuk fejezni a mérkőzést, viszont valami hiányzott, valami apróság nem volt meg a játékunkban. Féltünk belemenni párharcokba, meg hasonlók. Taktikailag rendben voltunk, de valami mégis hiányzott. A következő pályákon ezt megtaláltuk és tudtuk, hogy mit kell csinálnunk."

A következő két pályán már abszolút ti domináltatok, mi változott D2-re?

"D2-őn nagyon magabiztosan kezdtünk, a szünetben pedig próbáltuk átbeszélni, hogy mit is rontottunk el Mirage-on. Sokkal jobban játszottunk ezt követően, Cache-en egy kicsit kevesebbet játszottunk ezelőtt, ezért ott nem volt akkora az önbizalom, mint Dust-on, ettől függetlenül ugyanazzal a mentalitással érkeztünk a harmadik pályára és végül jól sültek el a dolgok."

Beszéljünk egy kicsit a te oldaladról, újoncként érkeztél meg a színpadra, hogyan birkóztál meg a rád nehezedő nyomással?

"Először is, egy egészen nyugodt ember vagyok, szóval nem nagyon éreztem magamon nyomást. Rengeteget segít az, hogy olyan veteránokkal játszhatok, mint kennyS és shox, szinte az összes Majorön ott voltak, sok helyzetben ők tudják mi a helyes döntés. Követni kell az ő hozzáállásukat, ami egészen egyszerű, hogy őszinte legyek."

A szurkolók nagyon sokat várnak tőletek, a közelmúltban pedig elég sok kritikát kaptatok. Hogyan viselitek ezt?

"Igen, ez egy kicsit nehéz, mert az emberek azt várják, hogy nagyon jól teljesítsünk, de én nem igazán veszem fel ezeket. Amikor játszunk, akkor csak is a saját játékomra koncentrálok és próbálom figyelmen kívül hagyni a kritikákat."

Milyen érzés egyből az első major versenyeden továbbjutni a következő körbe?

"Egészen hihetetlen, természetesen nagyon boldog vagyok, nagyon sok dolgon mentünk keresztül az elején, de örülök, hogy a végére összekaptuk magunkat."

Ha egy kicsit visszatekintesz erre a körre és a következőre is gondolsz egyben, mi az, amiben biztosan fejlődnötök kell? Mi kell neked még ahhoz, hogy ennél is jobban teljesíts?

"Szerintem a saját játékunkat kell játszanunk már a mérkőzés kezdetétől, az első pályánkkal mindig gond van és BO1-ben sem voltunk jók. A map poolunkra nagyon oda kell figyelnünk és ha a saját komfort zónánkban tudunk játszani, akkor jól fogunk teljesíteni."

Nagyon meggyőző szavak ezek a fiatal francia játékostól, aki elég magabiztosnak tűnik. A G2 tehát ott lesz az Új Legendák színpadán is, ahol már jóval erősebb ellenfelek is várnak rájuk. A New Legends Stage február huszadikán kezdődik majd, a seed besorolás pedig nagy valószínűséggel az ezt megelőző napon érkezik. Természetesen magyar közvetítés továbbra is lesz, érdemes követni az esporthuCS csatornát, nehogy lemaradjatok bármelyik meccsről is.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Cover: HLTV

Kövess Minket!