Szülői engedély kellhet majd több játékosnak is a StarLadder Majorre

Szülői engedély kellhet majd több játékosnak is a StarLadder Majorre

Sergej és Brollan csak 17 évesek lesznek a StarLadder Major során és ez könnyen gondot okozhat.

Tegnap vált hivatalossá miszerint a StarLadder szervezi 2019 második Major versenyét, méghozzá Berlinben, Németországban. Én személy szerint már csak azért is meglepődtem a német Majorön, mert Németország leginkább arról híres az elmúlt hónapokból (persze a gaming és e-sport témára leszűkítve híreket), hogy elítélik az e-sportot, az állam nem támogatja a játékosait, arról pedig hallani sem szeretnének, hogy az e-sport akár csak bemutatójáték legyen egy Olimpián. Ettől függetlenül persze nagyon örülök a StarLadder Majornek és remélem, hogy egy valóban színvonalas versenyt tud majd letenni az asztalra a szervező cég. Van azonban más is, ami fejfájást okozhat egyes csapatoknak és játékosoknak.

Németországban elég erős keretek között mozog a fiatalok munkavállalásáról szóló törvény, szinte minden szakmában le van szabályozva, hogy a német fiatalok, akik még nem töltötték be 18. életévüket, hogyan, meddig és hol vállalhatnak munkát. Már pedig a Majorre érkező játékosok munkát fognak vállalni azzal, hogy a versenyen vesznek részt, így jelenleg két profi játékos van, aki hivatalosan este 8 után semmilyen formában nem vehetne részt a Majorön. Jere "sergej" Salo az ENCE csapatából és Ludvig "Brollan" Brolin a fnatic-ból csupán 17 évesek lesznek a StarLadder Major idején.

Olyan esetre pedig pont a napokban volt példa, hogy életkora miatt meccsközben állítottak fel egy játékost egy németországi regionális versenyen. A dolgot csak még tovább szépíti, hogy a vesztésre álló csapat kért időt és jelezte a szervezőknek, hogy az ellenfél játékosa még nincs 18 éves.  Az első pályán és az azutáni 15 körön keresztül persze nem zavarta őket. De visszakanyarodva Brollan és sergej esetéhez, számukra az a megoldás létezik, hogy szülői+gondviselői engedélyre lesz szükségük, ami mellett valószínűleg el is kell kísérni őket a meccsekre. Ez persze nem egy nagy dolog, de azért egy CS:GO Major alkalmával ne ilyenekkel kelljen már foglalkozni pusztán azért, mert az illető 17 éves. Persze könnyen lehet, hogy ezt majd a StarLadder elintézni és az e-sporttal kapcsolatos munkavállalásra külön szabályozás lesz, akár csak ideiglenesen is a Major alatt.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!