Már nem a Hunter a legnépszerűbb Class: itt a legfrissebb meta jelentés

Már nem a Hunter a legnépszerűbb Class: itt a legfrissebb meta jelentés

A Shaman, Druid, Rogue hármasa még mindig a mezőny végén kullog. Itt a legfrissebb Hearthstone meta jelentés!

Ezúttal is összegezte a HSReplay a heti statisztikákat és adatokat, amik alapján érdemes néhány következtetést levonni a mostani metával kapcsolatban. Vannak olyan Classok, amiket teljesen felesleges hosszútávon erőltetni, amíg mások lubickolnak a nerfek után. Elemezzük, hogy mit is takarnak a számok!

Az alábbi erősorrend és népszerűségi lista kizárólag a Standard formátumot veszi alapul, ott is csak a Rank 4 és Legend közötti mérkőzéseket. 1,13 millió meccs alapján érezhető, hogy a játékosok fokozatosan kezdenek rájönni arra, hogy a Warrior nem véletlen küzdötte fel magát az első pozícióba. A népszerűsége már lassan eléri a 10 százalékot és hol van még az április?! Egyetlen hátránya Garroshnak, hogy viszonylag lassúak a meccsek az Odd Quest / Odd Dragon / Odd Control típusokkal, de Rank 5 alatt már általában a minőség számít a mennyiséggel szemben. A Hunter még mindig tartja magát a második helyen, köszönhetően a Midrange Hunter eredményességének a Wall / Combo Priestekkel szemben, ami a meta jelenlegi legnépszerűbb paklija. Anduin átvette a vezeteést Rexxartól köszönhetően pont ennek a Wall verziónak, ami a Divine Spirit + Inner Fire kombó miatt körberöhögi a Warriorokat is, hiába pakolnak fel magukra rengeteg Armort.

A lista alján a Druid-Rogue-Shaman trióját találjuk, amiket teljesen ellehetetlenített a Blizzard. A Shamannak az egyetlen és egyben utolsó életképes változata, az Even is eltűnt a süllyesztőben a Shudderwock után, amíg a Rogue a Cold Blood nerf után keresi a százalékokat, amik egyik pillanatról a másikra eltűntek a hős mellől. A Druid deckek eddig sem tartoztak a populáris változatok közé, mivel főleg versenyen fejtik ki a valódi erejüket. A változatosabb és kaotikusabb ladderen nehéz érvényesülni a Togwaggle-Malygos-Mecha'thun koncepciókkal.

Ami érződik, hogy a Warrior térnyerése fokozatosan növekszik, aminek hatására a Paladin, Priest és Mage paklik veszíthetnek a népszerűségükből. A mezőny végéhez lassan csatlakozhat a Mage is, mivel az Odd Secreten kívül mással nem nagyon van értelme próbálkozni, egy pakli meg tudjuk, hogy nem csinál nyarat. Kivéve, ha Pirate Warriorról van szó, de azoknak az időknek már vége.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!