Mit jelent a Loss Prevent, illetve mikor következik ez be?

Mit jelent a Loss Prevent, illetve mikor következik ez be?

League of Legends - Bizonyára mindenki találkozott már ezzel a jelenséggel, amikor önhibánkon kívül vesztettünk meccset. De mi is történik ilyenkor?

A győzelmek megítélésének rendszere nem feltétlenül tökéletes, de legalább van egy olyan mechanika, ami bizonyos esetekben megbocsájtja a vereséget, legyen az akár normál, vagy rangsorolt meccs. Ez a meccselőzményeinkben Loss Prevent címen jelenik meg a megszokott Victory vagy Defeat felirat helyett, magyarul pedig a Statisztikán kívüli vereség megnevezéssel találkozhatunk.

Az ilyen meccsekre akkor kerülhet sor, ha valami rendszerszintű probléma merül fel például szerveroldalról, vagy ha az egyik csapattársunk eleve be sem csatlakozik a meccsbe, ilyenkor van lehetőség például Remake-et kérni bizonyos keretek között. Sajnos ez utóbbi nem mindig tökéletes, sokszor előfordul, hogy valaki még vesz kezdőtárgyat, majd utána egy tapodtat sem mozdul egész meccsen, ám a játék úgy érzékeli, hogy ott volt. Ettől függetlenül, a Loss Prevent leginkább a már említett szerver szintű problémák során merül fel, de mit is jelent ez pontosan?

213

  • az érintett játékosok nem kapnak vereséget, vagy AFK büntetést
  • az érintett játékosok nem veszítenek sem LP-t és az MMR-jük sem romlik
  • a győztes oldal ugyanúgy kap egy győzelmet, de az értéke csak a fele lesz mind LP, mind MMR szempontjából
  • ha éppen egy promó szériában vagyunk, akkor ez nem fog vereséget jelenteni
  • a játékban szerzett XP mennyiségét a fiók szempontjából megkapjuk ugyanúgy, de az eltelt idő fényében
  • a statokat elmenti a rendszer, de nem számítanak bele a fiók életében elért statokban

Ha nem szerverszintű a gond, hanem mi magunk kérünk például remake-et, akkor kicsit más a helyzet, mivel az AFK játékos a teljes büntetést megkapja, a többiek viszont nem látnak ebből semmi kárt szerencsére.

Ha ilyen szerverszintű gond van, azt a Riot úgymond egy gombnyomással tudja aktiválni, ilyenkor válnak "semmissé" ezek a meccsek. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy ha nálunk van egyéni hiba és esetleg pont mi vagyunk az az egy ember, aki miatt remake-elni kell, akkor ránk nem érvényes a "védelem.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!