Megeshet, hogy hozzánk már el sem jut a pozíciókra bontott rangsorolt rendszer

Megeshet, hogy hozzánk már el sem jut a pozíciókra bontott rangsorolt rendszer

League of Legends - Korea már kifejezte nemtetszését az új rendszer kapcsán, a Riot pedig gondolkodóba esett.

Az idei évbe nagy tervekkel vágott bele a Riot Games, a rangsorolt rendszert több szempontból is újítani szerették volna. Egyrészt bevezettek két új rangot, a Vas és Nagymester fokozatokat, illetve minden szinten eltörölték az ötödik lépcsőfokot. Ez az az újítás, ami minden egyes szervert érintett, azonban bevezették emellett a pozíciókra bontott rangsorolt rendszert, ezt azonban csak Észak-Amerikában és Koreában egyelőre. Nos a visszajelzések nem voltak túl pozitívak, főleg Koreában.

Ahogy az a fentebbi cikkben is kiderül, készült egy felmérés a koreai játékosok között, hogy mit is gondolnak az új rendszerről, a visszakapott válaszok pedig elég egyöntetűen megmutatták, hogy jól meglennének nélküle.

A gondok között, nem csak Koreában, a több grindolás, a meccsek minőségének romlása, valamint az off-role meccseken való trollkodás merült fel, nem beszélve az ehhez párosuló LP bugokról és MMR kilengésekről. A legnagyobb kérdés itt inkább az, hogy a frusztráció miből is származik?

01

Valóban a pozíciókra bontott rangsorolt rendszer lenne a bűnös, vagy inkább az MMR körül felmerülő problémák? Ha az utóbbiak megszűnnének, például egy teljes resetet követően, vajon kelendőbb lenne az új rendszer. Szerintünk igen is, meg nem is. Bár a játékosok rangjának elhelyezkedését valamelyest javítaná, továbbra sem jelentene megfelelő megoldást a már említett trollkodásra, vagy éppen az LP jó elosztására a pozíciók között, a promók kezelésére a másodlagos pozíciókban stb. Kicsit olyan érzésünk támad, mintha nem gondolták volna teljesen végig a dolgot és bár az alapötlet jól hangzik, a technikalitások nincsenek lecsiszolva.

Tény, hogy a Riot Games kijelentette, hogy ez egy nagy teszt lesz a két említett régióban, de szem előtt kell tartani, hogy az ott élő több millió játékosnak ez az egyetlen lehetősége jelenleg rankedezni. Ez azt jelenti, hogy az ő játékélményükkel rizikóznak. Ha az általános visszhangot nézzük és nem találnak ki egy világi javítást, ami megoldja a nagyobb problémákat, könnyen lehet, hogy a többi régióba el sem jut ez a rendszer, így hozzánk sem.

Nem szabad elfelejteni, hogy az év elején egy kitétellel jelentette be idei tervei között a pozíciókra bontott rangsorolt rendszert. Csak és kizárólag abban az esetben adják ki a rendszert minden szerveren, ha elégedettek lesznek mind ők, mind a játékosok a korai eredményekkel. Utóbbi sajnos nem nagyon valósult meg.

Ezek után pedig joggal merül fel a kérdés, hogy egyáltalán kell ez az egész felhajtás, vagy elég lesz a két új rang és a négy lépcsős divíziók?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!