"Nem alkottam még maradandót a CS:GO történelmében, de még mindig azon dolgozok" - ANGE1

Keményt ellenfelet kapott a HellRaisers, a FaZe vár rájuk délután.

Elérkeztünk az IEM Katowice Major Új Legendák szakaszához, ahol már a HellRaisers is játszani fog, méghozzá egy elég előkelő mezőnyben. Első ellenfelük a FaZe lesz és természetesen sem erről, sem a mai nap más mérkőzéséről nem fogtok lemaradni. Délután 1 órától a megszokott helyen érkezünk a Major magyar nyelvű közvetítésével, a részleteket megtaláljátok a cikk végén. Még a mai HR meccs előtt azonban ajánlok figyelmetekbe egy ANGE1 interjút, vagyis inkább egy sztorizgatós beszélgetést, ami ugyan még a Major előtt készült tavaly decemberben a PGL Grand Slam során, de rengeteg érdekességet tartalmazz a CIS CS:GO egyik legjobb irányítójával kapcsolatban.

"Elsőként még 1.6 irányítottam egy csapatot, méghozzá a DTS Gaming-et. Ez még pár évvel a CS:GO előtt volt, és kucher, pops, xaoc és craft1k volt a felállás, gyakorlatilag az ukrán CS legjobbjai. Nem voltam konkrét irányító, de voltak olyan új, legtöbbször agresszív ötleteim és taktikáim, amik meglepően jól működtek."


A CS:GO beköszöntével aztán megérkezett a jól ismert svéd éra, mindent a fnatic és a NiP uralt, ANGE1 azonban azt a Virtus.pro-t irányította akkor, akik elsőként tudták megverni a LAN-on 87-0-val, veretlenül álló NiP-et. Már akkoriban is, a világ egyik legjobb csapata volt a VP, de aztán megérkezett az Astana Dragons, akik felvásárolták a legnagyobb CIS játékosokat, de a csapat mégsem működött. 

"Az én hibám volt, hogy az Astana Dragons nem működött, hiszen megragadtunk annál a játéknál, amit a VP-ben mutattunk és nem tudtunk fejlődni. Amíg a többiek sokat tudtak előre lépni, addig sem a csapat, sem én nem dolgoztam annyit, mint most és amennyit kellett volna már akkor is. CS:GO karrierem talán legnagyobb hibája volt az a korszak."

Aztán megszületett a HellRaisers, ahol az egyik legnagyobb indulatokat kiváltó döntés az volt, hogy a veterán játékosok mellé bekerült a kezdő s1mple, aki már azokban az időkben is hihetetlen tehetség volt, de koránt sem volt annyira kezelhető vagy higgadt, mint most.

"Nagyon jó aimer volt, talán a legjobb akivel találkoztam. Kockázatos volt őt behozni a csapatba, de szükség volt a fiatalításra. Ekkor még 2 vagy 3 hónappal az ESL banjának visszavonása előtt voltunk. Játékon kívül egy nagyon rendes srác, de akkoriban talán háromszor is kirúgtam. Nagyon nehéz dolog volt vele együtt dolgozni."


Ugrunk egy nagyott az időben és már az a korszak a téma, amikor nem csak DeadFox, de már ISSAA és woxic is a HellRaisers tagja volt. Nem volt könnyű őket sem hozzáadni a csapathoz, de ANGE1 kitartott mellettük, ahogyan tette azt másokkal is az évek alatt, az eredmény pedig nem maradt el. A 2018-as FACEIT London Majorön a legjobb 8 között végzett a csapat és Legendákká váltak. Az őszi EPL már kevésbé sikerült jól számukra, valahogy nem volt meg a folyamatos magabiztosság a csapatnál, aminek az lett az eredménye, hogy még az Astalis ellen is tudtak pályát hozni, de az éppen haldokló G2-tól pedig könnyedén kikaptak.

"Sokkal többet foglalkoztam a mikromenedzsmenttel, mint például a STYKO-s felállás idején, sokkal kevésbé tudtam a tőlem elvárt köröket, mint anno. Az EPL alatt azt gondoltam, hogy jól kiveszem a részem a harcokból és meglövöm amit kell, de aztán a demók elemzése közben rájöttem, hogy ez korántsem igaz. Nem igazán foglalkoztam a saját játékommal, így sokszor nem is hoztam azt a teljesítményt, amire egyébként képes lennék."

Ahogyan már a mondandóm elején említettem, ne felejtsétek, hogy ma délután újra lesznek Major meccsek, indul az Új Legendák szakasz, ahol már a HellRaisers is megméretteti magát. Ha nem akarok lemaradni a meccsekről, egyrészt kövessétek az esport1.hu-t, ahol interjúkról, beszámolókról, összefoglalókról és minden egyéb érdekes információról szállítjuk nektek a híreket, illetve a Magyar Esport TV Twitch csatornáján is adhattok egy pofont a követés gombnak, így garantáltan nem maradtok le sem a HR, sem más csapat mérkőzéseiről.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!