HR győzelem és 16-0-ás dán úthenger az Új Legendák első napján

HR győzelem és 16-0-ás dán úthenger az Új Legendák első napján

Máris meg volt a Major első 16-0-ás mérkőzése, reméljük több nem is lesz.

Biztosan ti is számtalan emlékezetes momentumot, kört és egész meccset tudnátok sorolni az eddigi Major versenyekről. Az egyik ilyen kategória, ami mindig előkerül az a 16-0-ás meccsek, amiket azért nagyon ritkán látunk, de van rá pár példánk. És most van egy újabb is, tegnap is volt egy mindössze 16 körig tartó mérkőzés, és nem csak ez volt a tegnapi nap egyetlen meglepetése.  Nem is tudom hirtelen melyik meccset vagy meccseket lenne érdemes kiemelnem, a Major ezen szakaszában már a top 16 csapatok játszanak és gyakorlatilag minden meccs izgalmas. Így most pont arról az egyről szeretnék beszélni, ami nem volt az tegnap, illetve megnézzük a HellRaisers eredményeit is.


A tegnapi nap összes eredmény a Majorről


A HR első meccséről külön cikkben is olvashattok, ezt egy picit lejjebb megtaláljátok, de a második úgyis szebb eredménnyel zárult. Miután a FaZe ellen nem sok esélye volt Bencééknek az ENCE csapatával kellett szembenézniük, méghozzá Dust2-n. Őszintén megmondom, én már itt is temettem a HR-t, mert a lengyel Major egyik legnagyobb meglepetésének tartottam a finneket, szerencsére azonban pozitívan csalódtam a HellRaisers-ben.  Az első félidőből gyakorlatilag kár is hosszadalmasan beszélni, szép sorban jöttek a HR körök, pusztítóak voltak a támadásaik, az ENCE védelme pedig harmatgyenge. A második játékrészben azért kicsit a szívükhöz kaptak a HR szurkolók, hiszen az ENCE 2-13-ról egészen 12-15-ig zárkózott, de aztán sikerült Bencééknek lezárni a meccset. Öröm volt nézni a játékukat, az pedig csak hab a tortán, hogy rögtön az első napon biztosra vehetjük azt, hogy DeadFox és a HellRaisers már biztosan ott lesz a berlini Majorön is.

És jöjjön akkor a mérkőzés, aminek második félideje koránt sem volt annyira gazdag, mint a HR vs. ENCE mérkőzésé, hiszen egyetlen egy kör volt csak. Szerintem már mindannyian tudjátok, hogy melyik csapat vághatta ennyire arcon bármelyik másikat. Bizony, az Astralis nem bízta a véletlenre a Cloud9 ellen, gyors 16-0-val megnyerte a meccset Train-en. Elhozták a pisztolykört CT-ben, ami szinte borítékolható volt, aztán el tudtak húzni 6-0-ig is. Ekkor már illett volna kört hozni, de nem így lett, 12-0-nál már csak megmosolyogtuk a Cloud9 próbálkozásait. A félidő végén pedig, 15-0-nál már dörzsöltük a tenyerünket a 16-0-át várva. Hogy egy magyar klasszikussal éljek szegény Cloud9-os fiúk még csak sebezni se sebeztek, mint kés a vajon, úgy ment át rajtuk a világelső Astralis.
Flusha-éknak esélye sem volt

A kérdés csak az, hogy ezek után már most elkönyvelhetjük magunkat az újabb Astralis Major győzelmet vagy azért lesz olyan ötös, akik meg tudják majd állítani a dánokat? Ha nem akarsz lemaradni egyetlen mérkőzésről sem, akkor délután 1 órától várunk téged is a Magyar Esport TV Twitch csatornáján, ahol ma is orobeRto, gabeeson, PiciBear, zeneszerző és Vangelis vár majd titeket az IEM Katowice Major mérkőzéseivel.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!