"Végre három Warrior paklit is vihetek versenyre" - A profik elmondták a véleményüket

A Specialist lesz az idei Hearthstone e-sport évének jelszava. 

Tegnap éjjel jött a hír, hogy a Hearthstone e-sport fejesei megunták a Conquest formátumot és bejelentették, hogy idén jönnek a Specialist versenyek (Itt tuti van valami Sylvester Stallone poén, de most az istenért nem jut eszembe). Lényeg a lényeg, idén a versenyekre nem kell sok paklival készülni, hiszen az eddigi kasztfieszta helyett csak egy decket adhatunk le, illetve annak két permutációját, ami azt jelenti, hogy maximum öt lapot változtathatunk az eredeti mixen, kétszer. Ezek után, a versenyző felek az alap paklival csapnak össze, majd miután az első körnek vége, akkor lehet váltani, de nem muszáj. Az tuti, hogy mostantól az eddigi versenypárbajok vélhetően nem lesznek olyan szerteágazóak, lévén egy-egy pakli jön majd elő még a Bo5 esetében is, viszont az RNG faktor talán kevesebb szerepet kap. Persze az egészről megvan a saját véleményem, de előbb lássuk, hogy a profik és a közösség mit is gondol.

Kibler

A streamer már ezer éve HS streamer és az utóbbi években a fejlesztőkkel is elég közeli kapcsolatban áll. Tőle várható volt, hogy teljes mellszélességgel kiáll az új rendszer mellett.

Savjz

Ha a meta változatos, akkor ez a verseny forma rendben van. Ellenkező esetben tele leszünk Bo3 meccsekkel, ahol mindkét oldal ugyanazt hozza majd. Az lehet, hogy a Conquest nem volt az igazi, de az új rendszer néha annál is lehet unalmasabb, mint ami most van. Ez Savjz véleménye, aki nemrég szögre akasztotta a kártyákat, de azért még mindig visszanéz egy-egy megjegyzésre.

Orange

A profi játékos már sokkal pozitívabban látja a dolgokat. Szerinte így a ladder újra értelmet nyer, a versenyeket mostantól a rajongók is támogathatják és ennek a tetejébe lesz egy verseny Vegas-ban. Kell ennél több?

Zetalot

Azt hiszem itt jár a pont, hiszen Zetalot már azelőtt Specialista volt, hogy a Blizzard bejelentette az új formátumot.

Bunnyhoppor

A német játékos izgatott és van is rá oka. A nyílt bajnokságok biztos, hogy kicsit felrázzák az embereket. Ha ezek folyamatosan mennek majd és valódi tétjük lesz, akkor az emberek újra beleszerethetnek majd a párbajokba, ahelyett hogy állandó jelleggel a laddert nyomják.

Fibonacci

Az tuti, hogy a nap válasza címet az öreg Fibonacci kapja meg. 

Saját vélemény

Egyelőre szkeptikus vagyok és maradok is addig, míg az új rendszer nem bizonyít. De el is mondom, hogy miért, a véleményem sokban egyezik Savjz megjegyzésével. Ha jön egy meta, ahol van egy domináns kaszt, akkor lehet olyan verseny, ahol csak egy decket hoznak majd az emberek. Én szeretek HS versenyeket nézni, de ha egymás után 20 alkalommal kell megnéznem egy Pala vs. Pala összecsapást, akkor vélhetően inkább elmegyek kapálni vagy ekézni (köszi a kifejezést Tyabi). Igen bőven lehet, hogy az RNG csökken, de ha közben elveszik a közvetítések varázsa, akkor az a rohadt kecske már megint megzabálta a káposztát és még én is éhen maradtam. Persze egy diverz meta esetében nem lesz gond, ha sok lehetőség van, akkor élvezetes lesz a verseny. Viszont ehhez olyan kiegészítők kellenek, amik felrázzák a dolgokat és nem kell nekik két nerf is, ami porig rombolja a Classic lapok értékét.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!