Már a Riot is gondolkozik a ranked lenullázásán és visszaállításán

Már a Riot is gondolkozik a ranked lenullázásán és visszaállításán

League of Legends - Hetek óta hallgatjuk és látjuk is, hogy nincs minden rendben a ranked rendszerrel. Egyre többen kérik a lenullázását, a Riot válaszolt.

Mi is foglalkoztunk már több ízben a témával, hogy a rangsorolt rendszer, illetve a matchmaking elég ramaty állapotban van jelenleg. Az EUNE szerveren például lassan 3000 Master rangban lévő fiók van, ami enyhén szólva is nevetséges, de Diamondosokat is láttunk már 26%-os győzelmi aránnyal. Emiatt kezdett el mozgolódni a közösség, hogy talán ideje lenne lenullázni az egészet, hogy kapjon egy nagy "pofont" a rendszer és hátha akkor jobb lesz, hiszen az indulás óta pár hibát már javítottak a Rioterek.

A javításokkal azonban sajnos az a baj, hogy hiába történtek meg, a rendszernek idő kell ahhoz, hogy helyreálljon, ahogy egyre több meccs zajlik. Ezáltal szép lassan talán tényleg oda kerülnek az emberek, ahol a helyük lenne, de ez még eddig nem történt meg és ki tudja, hogy mennyit kéne erre várni. Emiatt a meccsek minősége, főleg magasabb eloban, sokszor borzalmas, erre már a profik is panaszkodnak egyre többet. Ahogy az a fentebbi cikkben is olvasható, elég komoly aggályok vannak a mostani rendszerrel és most nem feltétlenül a pozíciós megoldásra kell gondolni, hanem az egésznek az alapjára. 

A közösség hangja természetesen ezúttal is eljutott a Riot-hoz, akinek nevében az egyik vezető designer, SapMagic válaszolt, Twitteren.

"Először is, a visszaállítás nem oldana meg minden problémát a ranked terén. Abban segíthet, hogy széles körben elterjedt gondokat és pontatlanságokat megoldjunk az LP és MMR terén és továbbra is nyomozunk, hogy ezek a jelenségek milyen méretben léteznek. Tudjuk, hogy van jó pár fiók, ami nem jó helyen áll, de alaposnak kell lennünk."

213

Röviden tömören, a Riot nyitott minden megoldásra, akár még egy resetre is, azonban mielőtt bármit is tennének, szeretnék alaposan körbejárni a témát.

Szerinted mit kéne tennie a Riotnak?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!