EZ 4 ENCE, avagy szinte a semmiből a Majorig alig egy év alatt

EZ 4 ENCE, avagy szinte a semmiből a Majorig alig egy év alatt

Az ENCE fellövi Finnországot a CS:GO nagytérképére.

Mindig is meghatározó szerepet játszottak a profi CS-ben a skandináv játékosok és csapatok, de bármelyik évről vagy korszakról is beszélünk, a finnek mindig megbújtak a háttérben. Az igazi ászok a svéd és dán csapatok voltak, a világranglistát pedig most is dán gárda vezeti, az ENCE azonban rátalált valamire, ami 2018-ban meghozta számukra a sikert. 01Sokan azonban így sem ismerik őket, pedig érdemes rájuk figyelni nem csak most a Majorön, de az elkövetkező versenyeken is. 2018-ban tűnt fel komoly ellenfélként az ENCE, habár 2013 óta szinte folyamatosan volt aktív CS:GO csapatuk. Igazán sosem tudtak kitörni az alsóbb kategóriákból, 4 év alatt 4 különböző ötössel próbálkoztak, itt nevelkedett például suNny is, aki jelenleg a mousesports-ban játszik. A mostani felállásuk 2018 áprilisa óta létezik és bár az első hónapokból nincs igazán számottevő eredményük, az ESL One: Köln versenyén, júliusban már 7-8. helyen végeztek, rá három hónapra pedig megnyerték a StarSeries 6. szezonját.
Kölnben olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint a mousesports vagy a NiP, a StarSeries során pedig a Vega Squadron és a BIG sem jelentett akadályt a finneknek. Az IEM Katowice Majorre egészen a selejtezőkből jutottak be, az európai Minort első helyen sikerült zárniuk. Az Új Kihívók szakaszban egyedül a Renegades tudott győzni ellenük, többek között a G2 ellen is fölényes, 16-6-tal zártak.
Az Új Legendák szakasz már sokkal nehezebben indult számukra, miután újra kikaptak a Renegades csapatától és a HellRaisers ellen sem sikerült nyerniük, a BIG-gel kellett megküzdeniük a kiesés elkerüléséért. Végül a német csapat búcsúzott 0-3-mal, az ENCE-nek pedig ma kell megküzdenie a G2 ellen. Korábbi találkozásukkal ellentétben ez már BO3 lesz és korántsem túlzás azt mondani, hogy egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga.

"A G2 ellen már tudtunk nyerni az Új Kihívók szakaszban és a tavalyi DreamHack Winter alkalmával is, igaz ott még nagyon új volt a felállásuk, így annak nem adok túl nagy jelentőséget. Hozzánk hasonlóan ők is folyamatosan erősödtek az utóbbi napokban, rosszul kezdtek, olyan csapatok ellen kaptak ki, akikre talán nem számítottak, de aztán elkezdték megnyerni a meccseket és biztos vagyok benne, hogy felkészülten fognak érkezni velünk szembe is. Remek mérkőzés lesz, de természetesen győzni akarunk majd. Ismerjük a pályáikat és fel is tudtunk készülni, meglátjuk, mi lesz az eredménye." - olvasható allu a HLTV-nek adott interjújában. 

Külön érdemes kiemelni a csapatból Jere "sergej" Salo-t, aki Brollan után a második legfiatalabb játékos a Majorön, a maga 16 évével viszont egymaga méltó ellenfél akár a NiP, akár a G2 veteránjai számára. A HAVU csapatából érkezett finn játékosra mindenképpen érdemes figyelni a meccseken, például azon a G2 elleni mérkőzésen is, amivel ma délután 1 órakor kezdünk Twicthen.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!