Ez az az MIBR, amire sokan vártunk, FalleNék újra Legendák! - VIDEÓ

Ez az az MIBR, amire sokan vártunk, FalleNék újra Legendák! - VIDEÓ

A brazilok új erőre kaptak és helyretették a Nindzsákat.

Egyre jobban szűkül a kör Katowicében, már csak néhány hely kiadó a Legendák sorai között! Ember legyen a talpán, aki tökéletesen megtippeli, hogy melyik három csapat éri majd el ezeket a helyeket. Már a tegnapi mérkőzésekkel is megizzadtak azok, akik fogadni akartak, kivéve talán egy esetleges AVANGAR győzelmet, mert ahhoz még a csillagoknak is együtt kellett volna állniuk, de a Renegades vs. Vitality és az MIBR vs. NiP már igazi ki-ki meccseknek ígérkeztek.

A tegnapi eredmények:

  • Renegades 2-1 Vitality
  • Na'Vi 2-0 AVANGAR
  • MIBR 2-0 NiP

Azt szerintem már most kijelenthetjük, hogy a lengyel Major meglepetése az ausztrál Renegades csapata, különösen akkor, ha visszaemlékszünk, hogy tavaly Londonban harmatgyenge teljesítménnyel búcsúztak a mezőnytől, szinte rögtön. Igaz, azóta egy új korszak kezdődött a csapat életében, Gratisfaction és Liazz érkezésével olyan új erő érkezett a jks, jkaem, AZR trió mellé, amivel megállják a helyüket nemzetközi vizeken is. Miután mindenki kiválasztotta az ellenfél legerősebb pályáját, majd el is bukták azt, következett Inferno, ahol bár szoros félidőket láttunk, a Renegades mindig jobb volt egy hajszállal, így ők jutottak be a rájátszásba. A Na'Vi - AVANGAR meccsről nem érdemes sokat beszélni, s1mple-ék hozták a kötelezőt.

01Este pedig elérkeztünk a nap legjobban várt mérkőzéséhez, szerintem sokan akár a döntőben is kiegyeztünk volna egy MIBR - NiP meccsel. Bár szinte mindenki egy szoros, három pályát is felvonultató mérkőzést jósolt, a jobb első napos kezdés miatt mégis a NiP-et tartották esélyesebbnek. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az élet meghazudtolt mindenkit és a brazilok gyönyörű játékkal nyerték meg a meccset, ráadásul elég volt nekik két pálya hozzá.

Bár Train-en a NiP kezdett az előnytelenebb oldalon, az első félidőben sikerült 5 kört is megszerezniük, ami T oldalról bőven elég lehet egy erős védelem mellett. FalleNék azonban esélyt sem adtak felzárkózni a svédeknek, akik egy kört ugyan tudtak védeni, de az MIBR nagyon szépen összehangolt támadásokkal megnyerte a pályát. Infernon már egy sokkal erősebb oldalát mutatta a NiP, 6 körös hátrányból még pont elfogadható 6-9-re tudta menteni a félidőt, a második játékrészben pedig nem csak sikerült átvenniük a vezetést, de a pálya megnyeréséhez is nagyon közel kerültek. Az addig gyengélkedő FalleN azonban a legjobb ütemben nyerte meg a maga helyzeteit és az MIBR 12-14-ről behúzta a pályát, és így a meccset is, 16-14-re.

Egy hónapok óta nem látott brazil csapatot láthattunk, azt a brazil csapatot, akik anno Majort is nyertek. Rengeteg szurkoló (köztük én is) erre vártunk már hosszú ideje és most végre nagyon jó volt látni, hogy nevükhöz méltóan játszanak. Persze a NiP-nek is kijár az elismerés, a Major előtt nem biztos, hogy sokan fogadtak volna arra, hogy ilyen sokáig eljut a csapat. Persze számukra sincs minden veszve, hiszen 2-2-vel állnak és még minden esélyük megvan, hogy újra Legendák legyenek.

Ma sincs pihenés Katowicében, délután 1 órakor érkezünk az 1-2-es csapatok mérkőzéseivel. Ma már nem fér bele a hiba senkinek, így DeadFox és a HellRaisers számára sem, este 19:30-tól a Cloud9 ellen kell bizonyítaniuk.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!