Szorosnak indult, de gyorsan leültették Csacsiékat a LEC-en

Szorosnak indult, de gyorsan leültették Csacsiékat a LEC-en

Ez történt a 6. hét első játéknapján az európai LoL ligában.

Bőven benne vagyunk már a tavaszi LEC szezon második felében, a 9 hétig tartó bajnokság pénteken már a hatodik fordulóval kápráztatta el a nézőket. Vagyis kápráztatta volna, de igazán meghökkentő eredmény vagy megmozdulás egyik meccsen se történt, minden a papírforma szerint alakult. Azért jó lett volna, ha legalább Csacsiék nyernek, de a Vitality nem véletlenül áll a tabella második helyén a bajnokságban.

A napot a G2 és a Schalke összecsapása nyitotta, utóbbi meglepően jó teljesítményt mutat tavasszal, de a G2 dominanciája továbbra is megkérdőjelezhetetlen. Ezúttal Caps húzta a csapat igáját, aki LeBlanc-kal parádézott olyannyra, hogy a G2 23 perc alatt befejezte a mérkőzést. A kiscsapatok párharcából végül az Rogue került ki győztesen, bár volt egy pillanat, amikor egy baronlopás után úgy tűnt, hogy az Excel visszajön a meccsbe. 

213

A számunkra legérdekesebb meccs a Vitality és a Splyce küzdelme volt. Csacsiék szokásukhoz híven, bátran kezdték a mérkőzést, de a kezdeti előnyt nem tudták kamatoztatni. A felső ösvényen Cabochard farmban, majd később killekben is nagyon megverte a legjobb magyart, mégis, a siker kulcsa nem ő, hanem Jiizuke és az ő kedvenc választása, Ekko volt. A Vitality 8 perc alatt szedett össze közel 10.000 arany előnyt a meccs középső részében, onnan pedig nem volt visszaút. 

A Misfits úgy tűnik, hogy az edző(vissza)váltással talán ismét megtalálja saját formáját, igaz, az SK nem a legkomolyabb ellenfél a mezőnyben, viszont ez a győzelem úgy kellett most nekik, mint egy falat kenyér. Rossz volt már látni, ahogy olyan nevek, mint GorillA, sOAZ vagy Hans Sama ennyire vergődnek. A Fnatic végre kezd kimászni abból az irdatlan mély gödörből, amibe Caps távozása után kerültek, az Origen nagyon csúnyán földhöz vágták, 20 kill volt a két csapat közti különbség a végén.

 A tabella állása az alábbi:

  1. G2 10-1
  2. Vitality 8-3
  3. Schalke04 7-4
  4. Origen, Splyce 6-5
  5. Misfits, SK 5-6
  6. Fnatic 4-7
  7. Excel, Rogue 2-9

Szombaton is papírforma meccsek várhatóak, a Splyce-nak a Rogue gárdáján kell átverekednie magát. A menetrend:

  • 17:00 G2 - Excel
  • 18:00 SK - Schalke04
  • 19:00 Origen - Misfits
  • 20:00 Splyce - Rogue
  • 21:00 Fnatic - Vitality

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!