Egy meccs elmaradt, a többin –hol szorosabban, hol kevésbé–, de a papírforma érvényesült

Egy meccs elmaradt, a többin –hol szorosabban, hol kevésbé–, de a papírforma érvényesült

League of Legends - Tegnap este hatkor folytatódott az e heti MNEB K&H LoL bajnokság, ám ezúttal csak négy mérkőzés került lejátszásra.

Több izgalmas mérkőzés is várt ránk tegnap az MNEB keretein belül, elég csak a PLG és a RIFT, vagy a THR és az AGW visszavágóira gondolni, hiszen mindkét találkozón érezhető volt a bizonyítási vágy. Egy mérkőzés azonban elmaradt az ötből, de erre majd az adott meccsnél visszatérünk!

THR vs RIFT - 1:0

A THR és a RIFT találkozója felettébb szorosan indult. 21-22 perc után még mindig fej-fej mellett haladt a két csapat, alig pár száz arany volt a különbség. A problémák leginkább a mid game-ben kezdődtek, a RIFT ugyanis ellépte magát egy csapatharcban, amiből egyből Baront hozott a THR.

A Baronnal együtt már a bázist is megnyitották Cuhiék miden, ám ez már egy sikeres csapatharc után következett. Párat még kapálózott a RIFT ugyan, de nem maradt elég ember védekezni, így a THR bedöntötte a Nexust.

MAY vs OP - 0:1

Erőteljesen bekezdte ezt a mérkőzést a Mayhem, 8-1-es kill aránnyal is vezettek az első 25 percben, sőt még öt tornyot is hoztak mellé, míg az OP 0-át. Úgy tűnt, hogy az OP-nak befellegzett, de kompozíciójukat tekintve az idő mindenképp nekik dolgozott.

A Mayhem pedig ezúttal elkésett a meccs befejezésével. Elhúzták a meccset addig, amíg mind az Orianna, mind az Ezreal, mind pedig a Kindred kinőtte magát az OP oldalán, hiába volt előtte minden előny a Mayhem-nél. Apránként ledolgozták lemaradásukat gyilkosságokban és tornyokban is, aztán már túl volt skálázódásuk a Mayhem számára.

PLG vs RIFT - 1:0

Tegnapelőtt meglepte a RIFT nem csak a nézőket, de a PLG-t is győzelmükkel. Sk1nzorék ezt megelőzően csak a THR-től kaptak ki, de a RIFT is ki tudott fogni rajtuk, egyszer. Szemmel láthatóan nagyon magukra vették ezt a vereséget, mert tegnap már nem voltak egyáltalán kíméletesek.

Hozzá kell tenni, hogy nem csak a PLG volt sokkal összeszedettebb és szerzett előnyt szinte minden ösvényen, de a RIFT is felettébb szétszórt volt. Late game kompozíció ide, vagy oda, Yasuo, Kai'Sa és Karthus nem tudta kinőni magát, túl nagy volt a hátrányuk. Hiába farmolt jól a szélső ösvényeken Kubu, csapatának szüksége lett volna rá, mivel a csapatharcokat sorra elvesztették. A PLG pedig lassan, de biztosan mindent elvett a RIFT-től, a Nexust is beleértve.

WILD vs CSDT - elmaradt

Ez a mérkőzés végül nem került lejátszásra, mivel a szervezők felfüggesztették a meccset. Ennek miértjéről az alábbi cikkben olvashattok bővebben.

THR vs AGW - 1:0

A napot végül a THR és az AGW második találkozója zárta ezen a héten. Az előző összecsapásukat nézve egy viszonylag sima mérkőzésre számíthattunk, de ez egyáltalán nem volt így. Az AGW korai szakasza erősebb volt, mint a THR-é, topon Blice jelentős előnyt szerzett.

Tornyokban és gyilkosságokban is vezetett az AGW, az első 20 percet nagyrészt ők irányították, úgy tűnt érik a THR első veresége. A fordításra az első Baronig kellett várni a 21. perc végén, amit Rabbano sikeresen belopott az AGW-től, miután Dandom Smite-ja rossz ütemben jött ki.

Ez csak megkönnyítette Xeanny dolgát a szélső ösvényeken, amire szüksége is volt, mert lemaradt Blice-hoz képest. Pár szoros pillanat azért még így is akadt, a THR egyáltalán nem dőlhetett hátra. Az AGW még egy második Baront is szerzett, amivel ostromolni kezdtek, de közben Jax haladt tovább és elhozott egy inhibitort topon. Az AGW ott hasalt el, amikor a THR mides inhibitor tornyánál 3 embert vesztett, Blice teleportja későn érkezett. Az újjáéledési idők már elég hosszúak voltak ahhoz, hogy a THR befejezze a mérkőzést.

Ha lemaradtatok a tegnapi történésekről, alább pótolhatjátok őket!

Watch MNEB K&H League of Legends Bajnokság, 10. Forduló ( pótnap ) (Bo1) from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.