Lecsalhatták a Budapest Five csapatát a NoxFire League selejtezőjében

Minden bizonnyal vizsgálják az ügyet, –és akár a BP5 is ott lehet majd a ligában.

Hétvégén zajlott a NoxFire League második szezonjának zárt selejtezője, ahol két magyar csapat is szerepelt. A HoP eSports (torzsi, hussaR, kory, er9k és szarvasmarha) és a BP5 (bzt, Dev, flash, Aaron és bodito) is ott volt a zárt selejtezőben, –külön csoportban.

A HoP nagyon szépen menetelt végig a meccseken, a döntőben a PSYCHOACTiVE csapata ellen kellett megküzdeniük egy Bo3-as meccs keretein belül. Mindkét csapat nyerte a saját választású pályáját (Mirage 16-12, Cache 12-16), így Inferno-ra is sor került, ahol már szinte meg volt a PSYCHOACTiVE győzelme, 5 meccsponton is ültek a szerbek, a HoP azonban képes volt nem csak hosszabbításra hozni a meccset, de meg is nyerni azt. Így torzsiék már biztosan ott lesznek a 70.000 dolláros összdíjazású versenyen, ahogyan a Volgare csapata is, hiszen ők meghívást kaptak a ligába. A felállásról még nem árulhatunk el pontos infókat, de annyi biztos, hogy a REVOLTE valamilyen felállása lesz az.

a NoxFire League mezőnye, a HoP és a B csoport továbbjutója még nem került fel a tabellára

A BP5 csapatának kevésbé alakult jól a B csoport, az első meccsen kikaptak a TheOverPowered csapatától és alsóágra kerültek. Itt később szintén összefutottak a szlovén csapattal, de Bo3-ban már Devék bizonyultak erősebbnek, így a Heavy KnockOut csapatát kellett már csak legyőzniük a ligába jutásért zajló döntőben. Itt azonban kikapott a BP5, méghozzá meglehetősen érdekes körülmények között. Flash Twitter bejegyzéséből értesültünk róla, hogy anti-cheat és POV demok nélkül zajlottak a meccsek, –a Heavy KnockOut csapata pedig nem csak flashék ellen volt több, mint gyanús; korábbi mérkőzéseiken is voltak "érdekes" köreik.

Érthetetlen a csapat videóban látható köre Cache-en, szokásos 2-1-2 védekezésre állnak föl, aztán, ahogy a támadó játékosok egységesen elindulnak A lerakó felé, hirtelen a közepes és az egyik B játékos is átzár, az utolsó B védő pedig azonnal áttolja a saját füstjét B lerakónál. Flash a mai napra ígért további részleteket, minden bizonnyal megóvták a mérkőzést, de kérdés, hogy vajon sikerül-e elérniük vele valamit? Az esetről és a selejtező lebonyolításáról a HoP eSports játékosát, Torzsás "torzsi" Ádámot is megkérdeztük, aki megerősítette flash mondatait, –sőt, elmondása szerint még az ő meccsükön is volt egy játékos az ellenfél soraiban, aki feltűnően jól olvasta a játékot.

"Este láttuk flash posztját. A mi csoportunkba a bolgár YamatO csapatból ivrchy is elég furán játszott. Késsel sétálgatott ki mindenhova jó időzítéssel, miután realizálta hogy streamelve vannak a meccsek nem nagyon történtek már furcsa dolgok. Igen a meccseket anti cheat nélkül kellet játszanunk elég fura volt, mi a biztonság kedvéért vettünk pov demót minden meccsről."

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a szervezőket is, válasz azonban még nem érkezett tőlük, de azonnal frissítjük majd a cikket, ha új információt kapunk.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!