Egyre többen használják újra a patch után, Elite útmutató a 4-2-2-2-höz

Egyre többen használják újra a patch után, Elite útmutató a 4-2-2-2-höz

Nem ez lesz a világot megváltó taktika, de nagyon sok Elite játékos vallott arról, hogy szívesen használja ezt a felállást, mert sok esetben remek eredményeket lehet elérni vele WL-en.

Valószínűleg a cikkben olvasottaknál több kell majd, hogy FIFA eWorld Cupot nyerjen az ember, de minden bizonnyal sokat jelenthet a jövőben a sikeresebb Weakend League szereplést illetően, ha megfogadunk 1-2 dolgot a leginkább Rigged79 Elit játékosoknak szóló útmutatásból.

"Sosem voltam top 100, de a frissítés után elkezdtem kísérletezgetni, legutóbb pedig 26/4-ig jutottam ezzel a stratégiával."

A 4-2-2-2-es felállásról van szó alapvetően és emberünk az Elite szintet képviseli elsősorban. Tartozik még hozzá néhány külön taktika beállítás, melyet értelemszerűen a leírtaktól eltérően is alkalmazhatunk.

Pro

  • Remek támadási lehetőségek
  • Rugalmas előre játék, szélesen, szűken, lassan és gyorsan is építkezhetünk
  • 2 CDM
  • Komolyan büntetni lehet a gyengébb játékosokat
  • Sok meta taktika és felállás ellenszere lehet
  • Nem igazán van olyan formáció, mely ellen nagyon rossz lenne

Kontra

  • Középen nagyobb rés keletkezhet a kelleténél
  • Kifejezetten ehhez a felálláshoz kell megépíteni a csapatot

Taktika

"Gyorsan építkezés és az ellentámadások kihasználása a cél. Nem cselezek (drop back és egyéb) sokat és hosszú passzokkal sem sűrűn operálok. Ha hasonlóan játszol te is, érdemes lehet az én beállításaimat kipróbálnod. Nekem egy elég erős együttesem van, így én csak ez alapján tudok ajánlani. Nálad más futballistákkal nem biztos, hogy így működik majd."

Védelem

  • Defensive Style: Press after possession loss (Presszionálás labdavesztést követően)
  • Width (szélesség): 5
  • Depth (mélység): 6

Támadás

  • Offensive Style: Fast Build up (Gyors építkezés)
  • Width (szélesség): 5
  • Players in box (tizenhatoson belül): 5
  • Corners (szögletek): 3
  • Free kicks (szabadrúgások): 1

"Nem szeretem, ha az ellenfelemnél van a labda. Minél tovább birtokolja, annál nehezebben lehet irányítani a mérkőzést, ez pedig kulcsfontosságú eleme a taktikának. Ezért a labda elvesztése után fontos a letámadás (medium/high defensive line) és, amint lehet vissza kell szerezni. Mivel sok ellenfelem mélyen védekezik, ezért muszáj gyorsan felépíteni a támadásaim és pillanatok alatt a kapuja előtt kell teremnem, mert ha feláll a védelme, úgy már nehezebb dolgom van. Tehát ez a stratégia eléggé agresszív játékstílust jelent. Minél hamarabb és minél jobban büntetni kell a velünk szemben állót, de időnként ez nagy kockázattal is jár. Éppen ezért is helyezek el 5 embert a tizenhatosán belül, így a CAM játékosaim is sokkal hasznosabbak lehetnek. Sokat segít az idióta gólok szerzésében is, a kipattanó meg a hasonlóan szar találatok megszaporodnak ezáltal. Én is utálom az ilyet, de hát mit tegyek, erről szól a FIFA."


Rigged csapata

Játékos Instrukciók

Csatárok: Get in Behind - a többi Balanced

"Azt szeretnék, ha a támadóid az ellenfél mögé jutnának be, ezzel pedig területet csinálhatunk, hiszen a védők igyekeznek követni embereinket. A többit Balanceden hagyom, mivel nincs középső CAM játékosunk, így jobb, ha ők nem szaladnak annyira előre. Fontos az összeköttetés a védelem és a támadó harmad között."

CAM: Minden Balanced

CDM: A védekező CDM egy Stay back while attacking (maradjon hátul támadásnál), míg a jobban támadó CDM Balanced parancsot kapjon.

"Nyilván azt szeretnénk, ha az egyikük kisegítené a hátsó négyest, míg a másik bekapcsolódna a támadásokba és meglenne a kapcsolat nála a CAM-hoz. Nem kell aggódni, még ezek után sem fog felsprintelni az ellenfél tizenhatosáig, szimplán csak könnyebben játszhatjuk meg vele az elől lévőket. A Work Rate kritikus náluk, nekem mindkettő med/high, ami számomra tökéletes, de a high/high még ennél is jobb."

Védők: LB/RB Stay back while attacking & Overlap. CB minden alap: Default.

"A Full Backeket illetően, ha hátrányba kerül azért előfordul, hogy Attacking Full-backsre váltok a D-Pad segítségével. Az Overlap pedig azért jó, mert nem befelé törnek, hanem széleken robognak előre."

Általános Csapat SET-UP

Csatárok

"Szeretnél egy olyan játékost aki jól fejel, mellé pedig egy villámgyors társról se feledkezzünk meg. Nagyon jól együtt tudnak működni, hiszen a levegőben és a talajon is veszélyesek leszünk, általuk tehát megannyi lehetőségünk lesz támadni, majd azokat befejezni."

CAM

"Én szélsőket használok és tökéletesen ellátják a feladatukat. Már csak azért is, mert a 4-2-2-2-ben a CAM inkább támadónak vagy szélsőnek érződik. A Pace az egyik legfontosabb mutató, és nem árt ha a pazarul adnak be meg lőnek távolról. Továbbá ellentétes oldalon használom őket (ballábas a jobb oldalon, jobb a balon). Figyeltem rá, hogy legalább 4 csillagos legyen a gyengébbik lábuk is, így szuperül lehet velük ívelgetni is."

CDM

"Mindössze egy tankosabb játékos kell (Fabinho, Casemiro, Ballack stb.) és egy fáradhatatlan robot (Kante, Nainggolan stb.)."

Védők

"Nem ragoznám túl, akiket csak megengedhetsz magadnak vagy jó chemistry-jük van egymással"

Ez a játékos már tavaly is sok tanáccsal látta el a közösséget, –és sokan szeretik az ő ötleteit, javaslatait. Természetesen nem kell mindent megfogadni, hiszen nem Szentírásként venni, de, ha nincs elképzelésünk vagy kipróbálnánk valami újat érdemes lehet átgondolni ezt a taktikát is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!