EZ4ENCE - Így reagált a finn kommentátor a Liquid elleni győzelemre

EZ4ENCE - Így reagált a finn kommentátor a Liquid elleni győzelemre

A finn kommentátorok gyakorlatilag felrobbantak az örömtől.

Két bitang jó negyeddöntőt láthattunk tegnap az IEM Katowice Majorön és a papírforma már gyakorlatilag most rögtön borult. Persze a Na'Vi győzelme szinte borítékolható volt, hiszen a FaZe nem éppen a legjobb formájában van ezen a versenyen, a Liquid vs. ENCE mérkőzés viszont már sokkal inkább tartogatott meglepetéseket.

01De kezdjük az ukránok győzelmével, akiknek két pálya is elég volt, hogy átlépjék a FaZe jelentette akadályt. Pedig NiKoék remekül kezdtek, 5 körös előnnyel zárták az első pályát, Inferno-t, de aztán a CT oldalon megmutatkoztak a csapat hibái és a Na'Vi sikeresen tudta megfordítani a mérkőzést. A FaZe védekező oldali szenvedése aztán Mirage-on is folytatódott, minimális különbséggel voltak ugyan lemaradva a félidőben, de Mirage CT oldaláról azért illik 6 körnél többet elhozni. A zeus vezette Na'Vi meg is mutatta milyen a jó védelem a pályán, pusztán egy kört engedve a FaZe-nek behúzták Mirage-t és így ők meneteltek tovább az elődöntőkbe.

Ellenfelük pedig a Liquid vs. ENCE mérkőzésről kellett kikerüljön és nem akarok nagyot mondani, de gyanítom, hogy a nézők 80%-a biztosan a Liquid mellett tette le a voksát. Annál nagyobb meglepetés érte az amerikai szurkolókat, hiszen a finnek nem csak hogy tudták hozni a saját köreiket, de nagyon szépen, minimális hibával játszottak, aminek többek között az is lett a vége, hogy az első pályán 16-11-re tudták megverni a Liquid csapatát. A finnek oldalán nagyon összehangolt játékot láthattunk mind két félidőben, míg a Liquid picit szenvedett és NAF-nak, de különösen Stewie2K-nak kellet a hátán cipelni a csapatot. Az azonban vitathatatlan, hogy NAF olyan kört hozott Mirage-on, ami az eddigi mérkőzések egyik legszebbike volt, 2v5-ben tudott egy ACE-t lőni AWP-vel. Brutális kör volt az biztos és ha valahol, hát akkor itt lett volna esélye a Liquid-nek, hogy mentálisan fölénybe kerüljenek. A finnek azonban a tőlük megszokott nyugodtsággal kezelték a csúnyán elbukott kört és innentől kört sem engedtek az amerikaiaknak.

Igazán csak ezután indult be a mérkőzés, Inferno volt a pálya, ami a Liquid egyik legerősebb választása. A finnek által visszavett vezetés után szépen is tudtak húzni ellenfelüktől, a második félidőben pedig 15-8-hoz is el tudtak érni, ami 7 darab meccspontot jelentett a Liquid-nek. Az ENCE azonban embertelen módon rákapcsolt, minden kört hiba nélkül hoztak és sikerült kiharcolniuk a hosszabbítást. Mondanom sem kell, hogy az egész aréna felrobbant, minden egyes ENCE lövést hatalmas ováció fogadott. Különösen allu villogott az AWP-vel, de a teljes finn csapat remekül játszott és végül 19-16-tal be tudták fejezni a mérkőzést.

Pályagyőzelem nélkül esett így ki így a legjobb 8 közül a Liquid, az ENCE pedig nem elég, hogy a selejtezőkből jutott be a Major mezőnyébe, de 0-2-es állásból sikerült visszahozniuk magukat a játékba. Nem csoda, hogy a finn kommentátorok is alig hittek a szemüknek és az általában nyugodtságáról híres nép casterei is kitörő örömmel fogadták az ENCE sikerét.

Az ENCE következő ellenfele a Na'Vi lesz és tekintve, hogy a finnek milyen formában vannak, illetve, hogy a Na'Vi-nak nem került különösebben nagy erőfeszítésbe a FaZe elleni meccs, könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy ha nem is két pályán, de összességében az ENCE fog győzni az ukránok elleni BO3-ban is. Ma délután is jövünk a következő negyeddöntőkkel, véssétek be a naptárba a délután 4 órát!

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!