EZ4ENCE - Egy hete még 2 körre voltak a kieséstől, ma pedig Major döntőt játszanak

Döntőbe jutott az ENCE csapata, s1mple sem tudta megállítani őket.

Bámulatos játékkal nyerte meg tegnapi mérkőzését az ENCE, így döntőbe jutott  finn csapat. A Liquid után, az ukránok ellen persze már kicsit szorosabb volt a játék, de pontosan úgy tudtak győzni most is a finnek, ahogy a legtöbb meccsükön. Hátrányból kapcsoltak rá és nem csak felzárkózniuk sikerült, de meg is tudták fordítani a meccset.

01Mivel az ENCE választotta Traint, a Na'Vi tudott CT-ben kezdeni, ami azon a pályán már gyakorlatilag félsiker, de még így is a legszorosabb félidőt tudták zárni a csapatok. Ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy megnyerjék a pályát. Bár nem voltak rosszak az ukránok támadásai, az ENCE szinte a teljes második félidőben uralta és meccset és végül behúzták a pályát 16-14-re.

Dust2-re vándorolt a meccs, amiről sok mindent nem lehet elmondani azon kívül, hogy a Na'Vi átgázolt a finneken és egyenlíteni tudott. Pedig D2 egyáltalán nem rossz pályája az ENCE-nek, de a Na'Vi hatalmas fölényben volt és 16-3-ra tudta nyerni saját választását. Mirage volt a mindent eldöntő pálya, ahol megint hátrányból tudott rákapcsolni az ENCE. Nem zártak persze rossz félidőt, 3 körös hátrányból bőségesen lehet fordítani, de a Na'Vi 12-6-ig el el tudott húzni. Az ukrán szurkolók már szinte magukénak érezték a döntőt, de a finnek olyan brutális 7 kört hoztak zsinórban, hogy onnantól kezdve már egyenlíteni tudta az állást a Na'Vi, az utolsó körökben pedig már az sem jött össze és ezt a pályát is 16-14-re nyerte az ENCE.
Hatalmas ünneplésben tört ki a Spodek Aréna, ahol a képek és a közönség hangja alapján, bőven az ENCE szurkolók voltak többen. Hihetetlen mérkőzés volt, láttam már jó pár Major szinte minden mérkőzését, de utoljára ilyen örömmel talán csak az töltött el, amikor ugyanitt tudott nyerni a Virtus.pro. És mindenképpen érdemes azt is megnéznünk, hogy honnét jutott el idáig az ENCE. Persze tudom, hogy sokan nem is ismeritek, pedig tavaly azért bőven voltak mérkőzésiek a tier 1-es csapatok között.

Sikerült megnyerniük például a StarSeries 6. szezonját tavaly.

Az Új Kihívók szakaszban szépen menetelt a csapat, mondhatni simán jutottak be a legjobb 16 közé, ahol aztán már kevésbé ment a játék. A csapat veterán irányítója, allu szerint is borzasztóan játszottak és közel sem azt mutatták, amire ők képesek lennének. A BIG csapatával kellett megküzdeniük a kiesés elkerüléséért és két kör választotta csupán el őket a vereségtől. Mégis vissza tudtak jönni a játékba, sőt, meg is tudták nyerni a meccset, azóta pedig töretlen a menetelésük.

A Na'Vi ellen elért győzelmük híre még a Finn Nemzeti TV-ben is lement, a sporthírek között.

A döntőben az Astralis csapatával fognak találkozni, hiszen a dánok viszonylag könnyedén tudtak győzelmet aratni tegnap az MIBR fölött. Természetesen minden a dánok harmadik Major győzelme felé mutat, de ne feledjük, hogy mind a Liquid, mind a Na'Vi elbukott már a finnekkel szemben. Koránt sincs még lejátszva ez a Major döntő, persze az Astralis ellen mind az 5 finn játékosnak 110%-on kell majd pörögnie.

Ha nem akartok lemaradni a döntőről, akkor az E1 TV Twitch csatornája a ti helyetek, ahol az ENCE vs. Astralis összecsapás előtt még a Danger Zone showmeccset is leadjuk nektek, hogy minél vidámabban lehessen hangolódni az esti döntőre.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!