Minden harmadik huszonéves dán TV-ben nézte az Astralis újabb győzelmét

Minden harmadik huszonéves dán TV-ben nézte az Astralis újabb győzelmét

Örülnétek ha itthon is valamelyik sport adón lehetne nézni mondjuk egy CS:GO Majort?

Ki tudja, talán ha az ENCE meg tudta volna szorongatni az Astralis csapatát, akár még a PGL Krakkó Majorön felállított nézettségi rekord is megdőlhetett volna. Az IEM Katowice döntő nézettsége így is bőven 1 millió fölött volt, pedig a kínai adatokat nem is számolták.

Ahogy mindig, úgy most is a Twitch volt a legnépszerűbb platform, de például Dániában a nemzeti médiacsoport egyik adóján is követni lehetett a mérkőzést. Nem is teljesített rosszul a csatorna, hiszen közel 100.000-en nézték a döntőpt, ami azt jelenti, hogy a 21 és 30 közötti dán népesség minden harmadik tagja a TV 2 Zulu csatornán figyelte, ahogy a hazai csapatuk megszerzi-e harmadik Major győzelmét.

Persze azt már rég óta tudjuk, hogy a skandináv országokban sokkal elfogadottabb az e-sport, mint mondjuk a mi térségünkben, sőt, gyakorlatilag ugyanúgy kezelik az Astralis-t és az eredményeiket, mint bármelyik másik sportágban szereplő válogatottjukét. Dán szurkolók beszámolója szerint még a buszon lévő TV-kben is folyamatosan lejátszották például a Magisk-kal készült interjút is. Persze a Twitch nézettségét valószínűleg sose fogja megdönteni a TV, legyen akármelyik TV csatornáról is, de azért egy olyan délutánnak tudnék örülni, amikor lemegy a TV-ben a Forma-1 Magyar Nagydíj aztán jön egy kis profi CS közvetítés.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!