Az ENCE is kihagyja a WESG döntőt, a

Az ENCE is kihagyja a WESG döntőt, a "CS:GO VB-nek" leáldozott?

És nem ők az egyetlen csapat, akik nem vesznek részt a WESG-en.

Kevesebb, mint egy hét és kezdődik a World Electronic Sports Game, azaz a WESG döntője. Aki nem ismerné a versenyt, annak annyit kell tudnia, hogy harmadik éve kerül megrendezésre és a CS:GO egyfajta világbajnokságának is lehet tekinteni. Viccen kívül, a világ bármely részéről lehet jelentkezni a selejtezőkbe, hogy aztán a legjobb 32 csapat az egy hetes offline döntőben csapjon össze.

01Ami még inkább érdekessé teszi a versenyt, hogy olyan nevek mellett, mint a fnatic, a G2, a Virtus.pro vagy éppen a Cloud9, olyan "mix" csapatokkal is találkozhattunk, akik egy nemzetiség zászlaja alá tömörülve vágtak neki a versenynek. Így simán előfordulhat például egy fnatic vs. Team Ukraine összecsapás is, ahol az ukrán csapat színeiben, ANGE1, s1mple, Edward, zeus és bondik játszik együtt. Ez viszont azt is jelenti, hogy bejuthat a top 32-be olyan csapat is, akik a fnatic és a NiP mellett koránt sem állják meg a helyüket és így gyakorlatilag a top 8-ig borzasztóan egyoldalú meccseket láthattunk tavaly is. 

Alig több, mint 56.000 néző a kínai számok nélkül a tavalyi WESG döntőn.

Valahogy még sem sikerült igazán kinőnie magát a WESG-nek, nem produkált különösebben szép nézőszámot és igazán nagy presztízsként sem tekintettek rá a csapatok. Hiába az elképesztően magas, az első két éveben 1,5 millió, most pedig 890.000 dolláros összdíjazás, egy ESL Pro League-nek vagy egy BLAST Pro Series versenynek nagyobb értéke van a profik szemében. Az igen csak sűrű versenynaptár miatt pedig könnyen megeshet, hogy többen is inkább kihagyják a versenyt.

Idén például nem lesz ott a már említett Team Ukraine, a koreai MVP PK csapata, a K23 vagyis a kazah válogatott, AdreN, mou, Hobbit, neaLaN, flAme felállásban és a Major második helyezett finn csapata, az ENCE sem. Az indok pedig borzasztóan egyszerű, ki akarják pihenni magukat a srácok a családjaikkal, illetve meghívást kaptak a BLAST Pro Series brazil versenyére, amit São Paulo-ban tartanak majd és az ESEA MDL 30. szezonjának európai divíziójában is sok meccsük van még hátra. Így jelenleg 30 csapat áll rajta készen a WESG mezőnyében, a két üres hely betöltéséről eddig nem érkezett semmilyen információ.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!