"Talán jobb lett volna a minőségre mennünk a mennyiség helyett a bootcamp alatt" - fer

Rögtön egy Major versenyen összeszokni nem egyszerű. Kérdés, hogy tud-e fejlődni majd az MIBR?

Katowicében 3-4. helyen végezett az MIBR csapata miután az elődöntőben kikaptak az Astralis-tól. 2018 második feléhez képest ez bőven jó eredmény, különösen úgy, hogy gyakorlatilag a Major volt a régi-új MIBR első versenye. TACO, felps és zews érkezésével újra teljesen brazil felállású a csapat és sokan, többek között ők maguk is a 2016-2017-es eredményeiket szeretnék újra elérni. Az Astralis vs. ENCE döntő előtt a HLTV-nek volt alkalma beszélgetni Fernando "fer" Alvarenga-val.

01A top 4-ben végeztetek az első versenyeteken ezzel a felállással. Hogyan látjátok most magatokat, mik a tervek?

"Két célunk volt amikor ideérkeztünk, hogy újra Legendák legyünk és hogy jól érezzük magunkat. Úgy gondolom, mindkettőt sikerült elérni. Persze veszíteni mindig rossz, különösen úgy, hogy 30 napunk volt felkészülni, ebből 20-at bootcampen töltöttünk, ami szerintem elég jól ment. De az Astralis körülbelül másfél éve van együtt, nyilván sokkal felkészültebbek voltak, mint mi. Az első pályán egész jó is volt a meccs nekünk, ott nyernünk kellett volna, de a pisztolykörökkel sokat buktunk. Infernon ők az egyik legerősebb csapat, ez nem is kérdés, Train-re viszont felkészültünk, szerintem ott nyerhettünk volna, ha eljutunk odáig."

A bootcamp alatt lehetett tőletek kérdezni és szóba jött az Astralis rendszere is, az RFRSH modell, ami szerint ők mindent úgy kezelnek az életükben, mintha bármilyen más sportot űznének és mindig a tökéletesre és a profizmusra törekednek. Ugyanakkor te pont azt mondtad az volt a célotok, hogy jól érezzétek magatokat. Nálatok hogyan ment most a bootcamp?

"Úgy gondoltuk mivel új csapat vagyunk minél több pályát kell lejátszanunk együtt, hogy összeszokjunk és pontosan ezt is tettük. Így utólag visszanézve talán jobb lett volna a minőségre menünk a mennyiség helyett. A modell, amit az Astralis követ szerintem jó, de ahogy a bootcamp AMA (ask me anything) részében is elmondtam, nem gondolom, hogy bárkit másolnunk kellene. Meg kell találnunk a saját játékunkat. Ha egy nap 5 pályát akarunk játszani, akkor azt tesszük. Ha két órát akarunk DM-ezni, akkor azt tesszük. Ha nem működik, akkor valami újat kell próbálnunk,de nem kell lemásolnunk senkit."

Mik azok amiken szerinted dolgoznotok kell még a jövőben? Milyen célok vannak kitűzve a következő időszakra?

"Több demót kell majd néznünk, hogy lássuk a többiek mit csinálnak. Ahogy mondtam, most csak minél több meccset akartunk játszani a bootcamp alatt. A saját meccseinket is vissza kell néznünk,megtalálni és kijavítani a gyengeségeinket és persze nem elég ha mindenre felkészülünk, új dolgokkal is elő kell állnunk majd."

Sokáig nem volt mögöttetek edző, aztán jött YNk, most pedig visszatért zews. Hogyan működik vele a munka és van amit áthozott hozzátok a Liquid-nél folytatott munkájából?

"Zews egy nagyszerű ember a hétköznapokban is. Mindig tanulsz tőle valamit, ha beszélsz vele pár percet. Szerintem ez a hozzáállás az ami segít a játékban is. A Liquid szerintem túlságosan zews köreire és ötleteire támaszkodott. Nálunk zews pontosan tudja, hogy minden játékosnak vannak ötletei és kölcsönös a bizalom. Ha azt mondod neki, hogy "zews ezt és ezt kéne kipróbálunk mert szerintem működni fog", akkor ő átgondolja azt és kiegészíti, előkészíti azt nekünk."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!