Megfertőzte a világot a Mark of Hakkar hátlap

Megfertőzte a világot a Mark of Hakkar hátlap

A Hearthstone legutóbbi global eventjéről kikerültek a statisztikák. Alig 24 óra kellett és már majdnem mindenkit megfertőzött a hátlap!

Minden a World of Warcraftra vezethető vissza, ahol Hakkar the Soulflayer megfertőzte 2005-ben az óvatlan raidelőket a Corrupted Blood képességgel. Zul'Gurubot elhagyták a játékosok, miközben még rajtuk volt a dot és pillanatok alatt átadták a fertőzést a többi karakternek, ezzel gyakorlatilag ezrek pusztultak el a járványban. A virtuális katasztrófát végül a programozók rengeteg patch és javítás árán felszámolták, de azóta is kísért a veterán WoW-osok között ez a rémtörténet.

A Blizzard az elmúlt évek egyik legnagyszerűbb eseményét hozta el a Hearthstone-ba, amikor belecsempészték a játékba a Mark of Hakkar hátlapot. Világszerte összesen 200 játékos kapta meg közvetlenül a Blizzardtól ezt a hátlapot és innen indult a fertőzéshullám. Elég volt egy olyan ellenfélbe belefutni, akinek megvolt a hátlap és a meccs után mi is megszereztük, majd immár fertőzőként csatlakoztunk az egyre növekvő táborba. Alig néhány órán belül már a játékosok nagyjából négyötöde rendelkezett a hátlappal és a kitöréstől számított egy nap után tulajdonképpen mindenkit elkapott az infekció.

Pat Nagle, a Blizzard vezető tartalom dizájnere elárulta, hogy már évek óta szem előtt volt egy hasonló esemény, de végül a Rastakhan's Rumble és a Trollok érkezése adta meg a végső lökést a projektnek. A zéró pácienseket teljesen véletlenszerűen választották ki, egyetlen kikötés volt csak, hogy lefedjék a játékosbázis, vagyis Rank 50-től Legendig kerültek játékosok az "első 200" közé. Nagle mesélt még arról, hogy a Hearthstone és a WoW továbbra is összekapcsolódik majd a jövőbeli projektekben, legyenek azok a kiegészítők témái, karakterek, vagy egyéb a Corrupted Blood incindenshez hasonló események. A legfőbb céljuk, hogy meglepetést tudjanak okozni a játékosoknak strukturált (Tavern Brawlok) és kevésbé rendszerezett (Mark of Hakkar event) formában is, amire lássuk be, igazán szükséges van a Hearthstone-nak.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!