Gaming Paradise 2015: A CS:GO eddigi legborzasztóbb versenye

Gaming Paradise 2015: A CS:GO eddigi legborzasztóbb versenye

Még annál is rosszabb volt, mint amit eltudtok képzelni.

Ha azt gondolnátok, hogy esetleg egy rossz iBUYPOWER Masters verseny, vagy akár a PGL Major krakkói versenye lenne ez (ahol a számítógépek finoman szólva sem voltak a legjobbak), akkor rossz helyen kapirgáltok. A TheScore eSports stábja készített egy remek videós anyagot a játék történetének legrosszabb versenyéről.
01A verseny a Gaming Paradise címen futott még 2015-ben, melyet Szlovéniában, azon belül Portorož városában rendeztek meg. A verseny rendezője egy bizonyos Sasa Bulic által vezetett The Gaming Resorts cége volt. A szervező cég egyszerre szeretett volna egy Dota 2 illetve egy CS:GO versenyt megrendezni, melynek összdíjazása 50 ezer dollár lett volna. A verseny lebonyolításában egy másik cég is segítségére volt Sasa Bulic-nak, ez a Petar Markovic vezette gaming.rs volt. Utóbbi cégnek az volt a feladata, hogy lebonyolítsa az egész versenyt, amíg a Gaming Resorts mindent fizet. A repülőről leszálló csapatok játékosait buszokkal kellett volna elszállítani a szállásukra, ám a buszok nem érkeztek meg időben, annyira, hogy csupán hajnali háromkor értek oda a hotelhez, erről egyébként az egykori HellRaisers, jelenleg Gambit csapatát erősítő bondik is mesélt a videóban.A verseny mérkőzéseit nyitott fedél alatt, sátrakban játszották volna másnap, azonban az időjárás is közbeszólt, hiszen egy elég erős vihar érkezett akkor Portorož városába. Ez lett volna talán a kisebb probléma, a nagyobb viszont az volt, hogy a helyszínen nem voltak számítógépek, melyeket brüsszeli netkávézóból szállítottak volna Szlovéniába, ám az egyik kamion sofőrje valamilyen oknál fogva eltűnt, és nem volt róla semmi információ. Később a másik sofőr jelentkezett telefonon, és megkérdezte az illetékeseket, hogy melyikre van inkább szükségük: a monitorokra, vagy a számítógépekre, meghökkentő módon pedig inkább a monitorokat választották, ami elég érthetetlen.

A videóban hallható később Petar Markovic is, aki elárulta, hogy emiatt máshonnan hoznak PC-ket, amik –finoman szólva is– alkalmatlanok voltak a játékra, hiszen voltak olyan számítógépek, melyekben vagy nem volt videókártya, vagy ha volt is, olyan processzorokkal rendelkeztek, amik már eléggé elavultak voltak.

De ez még nem minden. Később bejelentették, hogy a Dota 2 rendezvényüket elhalasztják, mivel annyira fókuszáltak a CS:GO versenyre, hogy nincs már idejük ezzel is foglalkozni. Ráadásul azt is nyilvánosságra hozták, hogy a játékosok a nyereményből egy vasat sem fognak kapni, hiszen nincsen meg a pénz sem. Ennek tetejében még a rendezvényt segítő gaming.rs kollégái útlevél problémákkal is küszködtek, melyhez a rendőrség segítségét is kérték, ám azok mindenkinek elvették a papírjait, így a játékosok konkrétan csapdába kerültek, hiszen papírok nélkül nem juthattak ki az országból.

A versenyt végül úgy rendezték meg, hogy a nyereményüket egy 90 napos határidőn belül vehetik majd át a csapatok, mely torna győztese végül az akkor még Maikelele vezette Kinguin lett, aki elárulta, hogy azóta se láttak pénzt abból a versenyből. A verseny döntője után állítólag Sasa Bulic nagyon boldog volt és azt mondta, hogy ez élete legjobb versenye volt, majd benyögött egy Sátánt ünneplő mondatot és elviharzott. Ezen dolgok tudatában a Gaming Resorts vezetője a verseny után úgy nyilatkozott, hogy bár ez az első ilyen versenye volt, mégis sokkal jobban teljesített, mint bárki körülötte egy ilyen szituációban. Később Maikelele azt is elmondta, hogy az úriemberről a verseny után nem is hallottak, aki eltűnt a süllyesztőbe.

A teljes történetet itt tekinthetitek meg.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!