Újabb versenyt követhetünk Twitchen, az ECS sem YouTube exkluzív mostantól

A FACEIT meghajolt a közösség akarata előtt.

Az utóbbi két évben vált egyre sűrűbbé a profi játékosok versenynaptára, rengeteg eseményre kapnak meghívást, mindenki a legjobb és legnépszerűbb csapatokat szeretné látni a versenyén. Ez viszont rengeteg időt, energiát követel a csapatoktól, ami borzasztóan leterheli őket és amit úgy tudtak megoldani, hogy egyszerűen vannak versenyek amiket kihagy egy-egy csapat.

01Ilyen volt tavaly az ECS 6. szezonja, ami szinte végig párhuzamosan ment az ESL Pro League mérkőzéseivel. Szerencsére az ESL és a FACEIT még időben kapcsolt és idén már új, könnyebben összeegyeztethető rendszerben megy majd a két liga, az ECS-ben azonban nem ez az egyetlen változás. Három év után ugyanis újra visszatér a verseny közvetítésre Twitchre. A FACEIT szervezésű profi liga ugyanis a 3. szezon óta YouTube exkluzív verseny volt, amire viszont rengeteg panasz érkezett így az idén startoló új szezon már ismét követhető lesz Twitchen is.

az ECS 6. szezonjának tavalyi döntője

"A nézők egyértelműen jelezték nekünk, hogy a Twitch a fontos platform számukra, így eleget téve kérésüknek az ECS újra elérhető lesz Twitchen is. Az utóbbi szezonok alatt csökkent a verseny nézettsége YouTube-on, így ez a lehetőség most alkalmat ad a nézőknek, hogy ők döntsék el, hol szeretnék nézni a meccseket. Az új platform mellett számos egyéb újdonság is lesz a liga során, hogy mindenki számára egy izgalmas és vonzó versenyt tudjunk létrehozni." - olvasható a FACEIT társalapítója, Michele Attisani bejegyzésében.

Ezzel gyakorlatilag az egyetlen nagyszabású e-sport esemény ami még exkluzívan egy platformon érhető csak el, az az Overwatch League. Ti követtétek eddig az ECS eseményeit vagy számotokra is elrettentő volt a YouTube közvetítés?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!