Egyre több bizonyíték szól a NoxFire League ellen, az adminok is benne lehetnek a csalásban

Egyre több bizonyíték szól a NoxFire League ellen, az adminok is benne lehetnek a csalásban

Benne van a pakliban, hogy nem éli meg a liga a harmadik szezont.

Pár nappal ezelőtt mi is megírtuk, hogy a jelenleg második szezonját élő NoxFire League-ben egyre inkább kezdenek feltűnni a furcsa dolgok a közösségnek. Számos bizonyíték került elő, ami mellett nem lehet csak egy legyintéssel elmenni. Ez okozhatja majd a liga vesztét? Ennek jártunk utána.

Szerencsére a híres-neves iBUYPOWER botrány óta nem találkozott a profi CS hasonló kaliberű üggyel, a 70.000 dolláros összdíjazású NoxFire League-gel kapcsolatban azonban hasonló kételyek merültek fel. Bundázás, csalások használata és valószínűleg az adminok tudtával és segítségével. Játékosok, fogadással foglalkozók és számos egyéb névtelen forrást is sorban hozta a bizonyítékokat. Ráadásul nem csak arra vonatkozóan, hogy az egyik leggyanúsabb csapat a Heavy Knockout csalást használ és az fogadási szorzók tükrében játszik az adott meccsen, hanem olyan kép is előkerült ami egy korábbi versenyen történt csalást bizonyít.

Az AKOPALISPA csapatának egyik játékosa, Nemanja "sarenii" Šarenac twitlonger bejegyzésében számos videót összegyűjtött a Heavy Knockout több, mint gyanús köreiről és lövéseiről, ezeket azonban eltávolították Twitchről. Vajon miért? A legkézenfekvőbb válasz, hogy a dolgok elrejtése miatt. 

Az évek óta fogadásból élő, mondhatjuk hogy szakértők véleménye alapján tisztán látszik, hogy valakik megbundázták a bolgárok meccseit, sőt, egy a vpesports.com-nak névtelenül nyilatkozó forrás azt is állatja, hogy mindez az adminok segítségével történik.

"Már az akkor is gyanús volt a bolgár csapat, amikor mi játszottunk ellenük. Amikor bármelyik lerakóra indítottunk volna gyors támadást, a HKO mindig pont ott volt 3-4 vagy akár 5 emberrel is. Egyszerűen mindig tudták, hogy éppen mit csinálunk."

"Szóval megpróbáltam kideríteni, hogy mégis mi történhetett. Azt láttam, hogy úgy mozogtak és játszottak, mintha valami alacsony szintű MM meccsben lettünk volna. Aztán sikerült kiderítenem, hogy a játékunkat a szerverről figyelő admin, egy és ugyanaz a liga szervezőjével. Az Eg nevű spectator profil valójában Allen Ackberd volt, a liga egyik szervezője és adminja. Ő segítette a HKO csapatát, valószínűleg folyamatosan infózta nekik a pályán történteket. Egy pár évvel ezelőtt már keveredett hasonló ügybe a fickó, de akkor nem foglalkozott vele senki. Most itt van a liga második szezonjával, nevesebb csapatokkal, nagyobb díjazással és ugyanazt csinálja, mint akkor. Csalással segíti a HKO csapatát, hogy pénzhez jussanak."

A ligában játszik a magyar HoP eSport is, Torzsás "torzsi" Ádámot kerestem fel az üggyel kapcsolatban. Az ő elmondása szerint is a bolgárok a leginkább gyanús csapat, de érdemes lehet másra is odafigyelni.

"Mi úgy érezzük hogy az UOL (Unicorns of Love) csapata se tiszta a ligában, LAN-on kikapnak náluk sokkal rosszabb csapatoktól, ESEA MDL-ben nem tudnak egy meccset se nyerni, ezen a ligán meg mindenkit megvernek még az AVANGAR-t is, akik ugye a Majorön is jól játszottak. Elég fura. Ugye 2 bolgár csapat van, eddig csak a Bojestvata ellen játszottunk akik "kifagytak"(disconnecteltek) a szerverről."

Kíváncsian várjuk, hogy hova fog kifutni az ügy. Minden jel egy előre megtervezett csalásra mutat, ha ez bebizonyosodik, akkor az valószínűleg fájni fog a szervezőknek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: vpesports.com

Kövess Minket!