Parádés 2-0-ás héttel, fixen bejutottak a rájátszásba Vizicsacsiék

Parádés 2-0-ás héttel, fixen bejutottak a rájátszásba Vizicsacsiék

A szezon végére fog összeállni a Splyce, irány a playoff!

Parádés 2-0-ás hétvégén van túl a Splyce, a sikerben pedig óriási szerepet vállalt a LEC egyetlen magyar játékosa, Vizicsacsi, aki ráadásul MVP lett az SK elleni meccsen. A Splyce-nak égetően kellett egy jó heti szereplés, hiszen az esetleges 2-0-lal bebiztosítanák helyüket a rájátszásban. Ehhez azonban az első és legnagyobb akadály az egész szezon során brutálisan játszó G2 volt. Volt itt több baron és 2v5 is, ha lemaradtatok a Splyce szezonjának talán legjobb meccséről, akkor itt az ideje visszanézni.

Csacsiék úgy tűnik, kezdenek egyre inkább összeszokni, hiszen a korábban rájuk ragasztott "erős early game, majd 20 percig ne csináljunk semmit, végül 35-40 perc után nyerjük meg" stílust kezdi felváltani a folyamatos agresszív és bátor játék. Nem véletlen, hogy a legutóbbi 5 mérkőzésükből 4-et megnyertek, az egyedüli botlás az Origen ellen volt, akik a kezdeti gyengeség után szintén a playoffért küzdenek már.

A G2 péntek esti legyőzésével mindössze egy győzelem hiányzott a biztos playoff részvételhez. Szombat este az SK Gaming gárdája volt az ellenfél, Vizicsacsi pedig egész karrierje során - némileg meglepő módon - mindössze másodjára játszott Kennennel (először néhány héttel ezelőtt, de akkor a Fnatic toposa, Bwipo ellen nagyon kikapott. Nagyobb meglepetés volt ugyanakkor az alsó ösvény, Kobbe és Norskeren Vayne - Thresh kombója, de a recept végül tökéletesen működött, és bár Csacsinak nehéz időszaka volt az ellenfél Yorickja ellen a felső ösvényen, neki az volt a feladata, hogy elterelje a figyelmet csapattársairól, illetve, hogy csapatharcokban megvillogtassa ultiját. Ez utóbbiban parádézott is, de a meccs igazi MVP-je Kobbe Vayne-je volt, a fiatal dán játékos tehetsége úgy tűnik, beérik végre, amit a kommentátorok és a közösség is kezdenek elismerni. 

Győzelmével a Splyce a tabella második helyére ugrott, és kis szerencsével meg is tarthatja azt. Egyetlen forduló, tehát két mérkőzés van hátra a bajnokságból, a Splyce pedig papíron könnyű ellenfeleket kapott: pénteken a gyengélkedő Misfits, szombaton, zárszóként pedig a Fnatic vár rájuk, ahol, ha vissza tudnak vágni, egy újabb 2-0-ás héttel akár még Top 2 csapat is lehetnek. Ehhez kell azonban a Vitality vagy az Excel, vagy az SK ellen kikapjon, hiszen ha ők is 2-0-lal zárnak jövő héten, akkor jobb egymás elleni eredmény miatt a Splyce nem lehet Top 2. A harcba az Origen is beleszólhat még, akik holtversenyben állnak a második helyen a fent említett két csapattal, de ha a Fnatic erőt demonstrál az utolsó héten, akár még ők is okozhatnak meglepetést.

Ne felejtsétek, izgalmas utolsó hét elé nézünk, Csacsiék menetrendje:

  • Péntek 18:00 - Misfits vs Splyce
  • Szombat 21:00 - Splyce vs Fnatic

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!