Egyre közelebb a biztos rájátszáshoz Vizicsacsi és csapata! - LEC összefoglaló

Még mindig nagyon szoros a csata a rájátszást érő helyezésekért.

Rengetegen versenyben vannak még Európában a rájátszásért, viszont Vizicsacsiék a tegnapi nap folyamán egy nagyon fontos győzelmet arattak. Három meccsnap van még hátra a tavaszi alapszakaszból, úgyhogy minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtania a csapatoknak. 

A tegnapi nap első mérkőzését a Splyce és a toronymagasan listavezető G2 játszotta. Az elmúlt héten számoltunk be arról, hogy a G2 elszenvedte második vereségét és ezek után csak is abban reménykedhettünk, hogy a Splyce ellen összeszedik a harmadikat is. A mérkőzést nagyon jól kezdte a Splyce, annak ellenére, hogy a csapat egyik ismérve, hogy inkább a játék késői szakaszára összpontosítanak, viszont most az early gameben is nagyon jól játszottak, a 20. percig már döntöttek tornyot, begyűjtöttek négy gyilkosságot, sőt még egy Pokoli Sárkányt is a magukévá tudtak. A mérkőzést szinte végig dominálták, ők diktálták a tempót, viszont néhány csapatküzdelemben Caps segítségével esélyekhez jutott a G2. Köszönhetően Vizicsacsi és Kobbe nagyon jó teljesítményének a mid-gameben egy sorsdöntő csapatküzdelmet is megnyertek.

Ahogyan az a klipben is nagyon jól játszik Kobbe Sivirje ellen szinte tehetetlen volt a G2, Galio halála után egyből fordult a Baron Nashorra a Splyce, viszont nem számítottak arra, hogy Caps szembejöhet velük, úgyhogy a fiatal sztárjátékos gyorsan likvidált három játékost. Ezt követően csak Csacsi és Kobbe maradtak életben, akik csodával határos módon 2v4 szituációt oldottak meg nagyon szépen és még egy hármas gyilkosságot is begyűjtött a Splyce lövésze. Ezután a G2 próbált még kapaszkodni, viszont a Splyce nem engedett az előnyéből és végül behúzták ezt a győzelmet. 

Ez egyben azt jelenti, hogy az alapszakasz második felében a G2 háromszor nyert és vesztett, míg a Splyce egyértelműen bizonyította azt, hogy harcban vannak a rájátszást érő helyekért, sőt akár még a második helyért is a tabellán. 

A tegnapi nap további eredményei:

Schalke 04 0-1 exceL Esports

SK Gaming 0-1 Origen

Team Vitality 1-0 Rogue

Fnatic 1-0 Misfits

A tabella pedig így néz ki három meccsnappal az alapszakasz vége előtt:

A mai nap folyamán Vizicsacsiék az SK Gaming-gel néznek farkasszemet 18 órától.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!