Wild meta jelentés: 11 pakli a Tier 1-ben, egyre gyengébbek a Reno paklik

Wild meta jelentés: 11 pakli a Tier 1-ben, egyre gyengébbek a Reno paklik

Nehéz kiválasztani melyik is a legjobb pakli jelenleg a Hearthstone Wild formátumban. Túl sok a lehetőség!

A Standard meta lerakta hordalékát, mint a csendes folyam, miután leért a hegyekből és a síkságokon kanyarog tovább. Mivel egy hónap van nagyjából a 2019-es év első kiegészítőéig, a Hall of Fame-ig és a rotációig nem is érdemes igazán már foglalkozni a Standarddal, nézzük meg, hogy a másik formátumban mi a helyzet. A Vicious Syndicate összegyűjtötte a legérdekesebb és legfontosabb statisztikákat a Wild formátumból, ezeket mutatjuk meg nektek!

A dzsungel legnépszerűbb hőse egy hajszállal ugyan, de Anduin, aki a Standard formátum mellett a Wildot is meghódította. A Big Priest brutálisan erős, mert a Turn 4 Barnes-ra az esetek legnagyobb többségében semmilyen ellenszere nem lesz az ellenfeleknek. Szorosan a második helyen jön Gul'dan, akinek hiába népszerű a Reno változata, előbb-utóbb rájönnek majd a kártyások, hogy nem érdemes játszani vele, mert csak a vereségek száma szaporodik ezzel a paklival. A dobogóra felfért még a Rogue, az Aggro Kingsbane típusnak köszönhetően, ami az egyik legerősebb deckké nőtte ki magát az elmúlt hónapokban. A lista végén a Druid és a Warrior kéz a kézben sétálnak az áprilisi kiegészítő irányába, hátha majd ott megtalálják a gyógyírt arra a sebre, ami az elhanyagolás következtében jelent meg rajtuk.

Ha figyelembe vesszük, hogy teljesen más a meta Legenden belül, vagy Rank 37-en, akkor is kirajzolódik egy erősorrend, amiből lehet ihletet meríteni, ha a legjobb paklit keressük. Tizenegy (!) Tier 1 deckből válogathatunk, amik között olyan különlegességeket is felfedezhetünk, mint a Standardból kihalt Even Shaman, a legendás Pirate Warrior, vagy az egykoron legerősebbnek kikiáltott Anyfin Paladin.

Rank 4 és Legend között más a helyzet. Leszűkült a Tier 1 lista nyolc paklira, de az első három helyen itt is valamilyen Paladin változat köszön vissza. Nem sok mindenben, de ebben hatalmas a hasonlóság a két formátum között, ugyanis Standardban is a legerősebb három pakli tetején Uther félmosolya nyugtázza a tényt, hogy a nerfek után is hasít az Odd Paladin.

A Reno paklik vesszőfutásának egyik és legfőbb oka, hogy egyszerűen túl sok rossz matchup jelent meg a ladderen. A Big Priest, Anyfin Paladin, Cube Warlock, sőt néhány Aggro deck is fellélegezhet, ha egy nagyon drága és nagyon lassú Reno paklival kerül szembe. Egyszerűen nem éri meg a legendás régész köré építeni decket, hiába van ott Kazakus, amikből még mindig brutálisan erős varázslatokat lehet felfedezni, akár többet is egy Brann Bronzbeard kombóval.

A Wildot sokan játsszák, de a Blizzard figyelme a jövőben is a Standard felé fordul. Ha nagyon megszaladna egy pakli, vagy egy kártya, esetleg akkor érkezhet valamilyen balance változás, de addig a pillanatig mindent a játékosokra bíz a Blizzard. Minden laphoz hozzáfértek, oldjátok meg magatok a túl erős paklikat!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!