Milyen új Classic lapokkal lehetne pótolni a Hall of Fame-be száműzött kártyákat?

Milyen új Classic lapokkal lehetne pótolni a Hall of Fame-be száműzött kártyákat?

A Hearthstone következő nagy frissítésében élesedik majd a Hall of Fame, de ezzel sok Class meggyengül. Hogyan lehetne pótolni ezeket a lapokat?

Meghúzta a váratlant a Blizzard a legutóbbi Hall of Fame bejelentéssel, mivel ikonikus lapoktól búcsúzhatunk majd el 2019 áprilisában, amikor végre élesedik a Year of the Dragon frissítés. Mivel korábban is volt már arra példa, hogy a mesterséges egyensúly megteremtésének érdekében népszerű lapoktól búcsúztak el a kényszerből a Classok, ezért várható a jövőben, hogy valamilyen pótlékot kapnak majd a kulcs kártyáikat elveszítő hősök. De milyen lapokra számíthatunk és mikor érkezhetnek majd? Ennek jártunk utána!

Korábbi tapasztalatok

2017-ben és 2018-ban is faragtak a Standard lapkészleten, a mai napig összesen 13 lapot tettek bele a Hall of Fame fiókba, köztük kilenc neutral és négy Class kártyát. A Blizzard is rájött, hogy a neutral lapok pótlása az könnyedén megoldható az új kiegészítőkkel, de a Power Overwhelminget, Concealt, Ice Lance-t és Ice Blockot valahogyan helyettesíteni kellett ezért is került a HS-be 2018. november 5-én három teljesen új Classic lap. A Mage, Rogue és a Warlock kapott kettő, illetve egy - egy nagyon gyenge varázslatot, de nem is volt soha a célja a fejlesztőknek a power levelt túl magasan meghúzni a Tome of Intellectnél, a Pilfernél és az Icicle-nél. Az egy manás lapok közül csak a Tome of Intellect mutatott néhány gyenge szárnypróbálgatást, a másik kettővel próbálkozni sem érdemes igazán.

2019-es Hall of Fame

A neutral lapok közül kiesik a Genn és Baku repült, velük tartottak hű társaik a Gloom Stag, Black Cat, Glitter Moth és Murkspark Eel. Ezekkel nem nagyon kell foglalkozni, mert 2020-ban mindenképp átkerültek volna Wildba, kicsit meggyorsította a rotáció folyamatát a Blizzard. A probléma a felső három Class kártyánál kezdődik. A Naturalize, Doomguard és Divine Favor meghatározó volt a Druid, Warlock és Paladin paklikban, sőt rengetegen a "broken" jelzőt is rájuk aggatták. Mivel a három lap kényszer hatására, de átkerül Wildba felmerülhet a kérdés, hogy mikkel kéne pótolni majd ezeket a nagyszerű lapokat.

Sárkány helyett, sárkányfű?

A tavalyi év tapasztalatai alapján a varázslatokat ezúttal is új Classic spellekkel pótolhatják majd. A Druidnak egy manás varázslata búcsúzik, a Paladinnak három manás, azaz mindkét hősnek a Classic szettjét új spellekkel kell majd feltölteni. Ha tartja magát a Blizzard az eddigiekhez, akkor mana költségben nem módosítanak, csak a power levelt csökkentik le. Paladin megkaphatja a saját Arcane Intellectjét, a Druid meg egy gyengébb Jasper Spellstone-nal gazdagodna? Nem biztos, de a laphúzás nagyon hiányozni fog Uthernek, a Druidnak meg sosincs elég leszedése. Aztán lehet, hogy kapunk valamit, ami egy manáért ad három armort, háromért meg gyógyulunk 9-et.

A Warlocknál más a helyzet, mert Class specifikus lény kerül át Hall of Fame-be, amire eddig nem volt példa. Mivel Demon és Discard is egyszerre a Doomguard és mindkét mechanikát preferálja a Blizzard, ezért a pótlására is ezekkel az attribútumokkal rendelkező minionra lenne szükség, csak sokkal gyengébb változatban. Öt mana 5/7 Demon, és eldobja a legkisebb manaköltségű lapod? Gyenge tippnek tűnik, de beleilleszthető a Rastakhan's logikájába. Mivel nem sieti el a dolgokat a Blizzard, lehet csak jövőre kapunk valami pótlást, miután a 2020-as Hall of Fame következményeit is felmérték a fejlesztők.

Ti mivel pótolnátok a Naturalize - Divine Favor - Doomguard triót?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!