Dr Disrespect szerint a PUBG-t még mindig szórakoztatóbb nézni, mint az Apex Legends-et

Dr Disrespect szerint a PUBG-t még mindig szórakoztatóbb nézni, mint az Apex Legends-et

A híres streamer noha igen sok órát belerakott a közelmúltban az Apexbe, ha versenyről van szó még mindig a PUBG-t tartja a legszórakoztatóbbnak.

Egy játék esetében, ha az nagyon felkapottá válik, akarva-akaratlanul is előjön az e-sport kérdése, ami lássuk be fontos eleme a modern gamingnek, hosszútávon ugyanis az e-sport lehet az egyik főbiztosíték arra, hogy az adott játék népszerűsége fennmarad. A battle royale játékok körül nagyon sokáig ment a vita, hogy mégis mennyire lehet rájuk versenyeket csinálni, az elmúlt 1 évben azonban a PUBG és a Fortnite is bebizonyította, hogy van bennük lehetőség az e-sport számára is.

Minden battle royale-nak megvan a maga hangulata, sajátosságai, amik más élményt nyújtanak a nézőknek és más élményt az éppen játszó félnek. Dr Disrespect egyik adásában érintette a témát, miszerint a PUBG-t szerinte még mindig jobb nézni, mint az Apexet. Az Apex a játékosnak nyújt jobb élményt.

Véleménye szerint azonban az Overwatch még az Apexnél is rosszabb nézői szemmel, ami valahol érthető, az éppen aktuális GOATS meta ugyanis már mindenkinek a könyökén jön ki, továbbá a játékmenet nagyon gyors. Hasonló a szituáció az Apexben is, a játékmenet gyorsan pörög, kissé nehezen követhető, főleg hogyha a néző még nem is ismeri kívülről a pályát és a karaktereket. A PUBG ezzel szemben egy könnyedebb lefolyást kínál, a játékosok ott nem ugrálnák össze-vissza, a végjáték viszont így is sokszor kaotikus. Az Apex egyelőre nem rendelkezik spectate móddal, tehát csakis a játékosok saját szemszögét lehet követni, azt azonban a Fortnite bebizonyította, hogy a külső spectate mód még nem jelent tökéletes megoldást, ugyanis a gyors eseményeket ennyi embernél továbbra sem egyszerű figyelemmel kísérni.

Nagyon nagy potenciál van a battle royale versenyekben, de sem kommentálni, sem pedig nézni nem olyan egyszerű őket, sokszor érezheti úgy a néző, hogy most kicsit elveszett. Természetesen a témában megoszlóak a vélemények, a PUBG első 10 percében általában nagyon kevés összecsapás van, míg az Apex már az első pillanatoktól kezdve csetepatékat ígér. Nézői preferencia, hogy ki mit szeret és persze, hogy számára meddig átlátható egy kaotikus párharc akár több csapat között is.

Ti melyik battle royale játékot szeretitek inkább nézni?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!