"A flashbang assist teljesen elrontja a játékot" - Reagáltak a profik a legújabb frissítésre

Nem csak az állóvizet, de a profik érzelmeit is felkavarta az új frissítés.

Az éjjel folyamán mindent felborító frissítés érkezett a CS:GO-ba, ami az alapjaiban változtathatja meg a jelenlegi metát. Erről bővebben lentebb olvashattok:

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a profik is kifejtették véleményüket az érkező újdonságokról. Részben pozitívan álltak hozzá, de két dolog nagyon érzékenyen érintette őket. Az egyik az időzítés, mivel pont a WESG közepén sikerült kiadniuk a frissítést, így az éppen Kínában játszó csapatoknak hihetetlenül gyorsan hozzá kell szokniuk a változásokhoz. A másik a flashbang assist, amit rengetegen kértek már, elméletileg pedig tökéletesen működik, de gyakorlatilag hihetetlen hasznos információt ad a másik csapatnak, ha meglátják a kill feedben a játékos nevét, akit eddig nem láttak, de a villanója elárulja.

Erre reflektált egyből az MiBR irányítója, Fallen is, aki teljesen game breakingnek nevezte:

Niko szokásához híven nem igazán őrült a változásoknak, ő nagyobb nerfet szeretett volna az AUG-ra:

JW volt az, aki leginkább kifejthette véleményét, mivel ő éppen Kínában, a WESG tornáján játszik, így a HLTV-nek sikerült elkapnia egy interjúra:

"Az OpTic és mi sem örültünk annak, hogy a meccs előtt két órával tudtuk meg, hogy az új frissítésen kell játszanunk, de nem panaszkodtunk. Az adminoknak végül sikerült megoldaniuk, hogy legalább a régi körönkénti bónuszokkal játszunk és ez szerintem nagyon kedves volt tőlük(...) Egyelőre úgy érzem, hogy az AUG-ot nem viselte meg a nerf, sőt még erősebb lett, hisz több pénzt kapunk majd a meccsek alatt. 3500 dollárra kéne növelni az árát, vagy lejjebb venni a tűzgyorsaságát. Jelenleg úgy érzem, hogy az AUG 10-ből 9 alkalommal megnyeri az AWP elleni párharcot, ami nem normális(...) Én egyébként csak egy új pályát szeretnék látni és boldog vagyok!"

NBK-nek sikerült a legnyersebben fogalmaznia, szerinte mostantól csak egy dolgunk van: minden alkalommal force buy-olni:Egyelőre viszont még sok csapatnak esélye se volt az új frissítésen játszania, így kíváncsian várjuk mit hoznak a mai frissítések.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!