A WILD a RIFT ellen küzd az első hely megtartásáért a 4. EBL alapszakasz utolsó napján!

A WILD a RIFT ellen küzd az első hely megtartásáért a 4. EBL alapszakasz utolsó napján!

League of Legends - Két magyar csapat is indult az EBL negyedik szezonjában, egyikük ráadásul még a tabellát is vezeti.

Január végével indult el az Esports Balkan League negyedik szezonja, amiben két magyar szervezet is részt vett. Ezek egyike a WiLD by Lagardère Sports, illetve a RIFT Esports. Utóbbi Kubuval és Paresszal indult, illetve három külföldi játékossal, majd Paresz helyére jött Loxigar, illetve még később a teljes MNEB felállás. A WILD végig ugyanazzal az ötössel játszott, akikkel az MNEB-en is. 

A RIFT-nek sajnos nem annyira jött össze a lépés ezen az EBL-en. Az előző szezonból megtartotta volna helyét a THR is, ők azonban visszamondták a szereplést különböző okok miatt. A WILD-nak viszont nagyon jól indult a szekér és azóta is jól megy. Az első két hétben összeszedtek egy-egy vereséget, egyiket a Random 5-tól, a tavaly igen nagyon menő ASUS ROG Elite-től, illetve még egyet az ötödik héten, szintén az ASUS-tól. Ezeket leszámítva viszont egy meccset sem vesztettek az alapszakasz során eddig.

Ezzel pedig magabiztosan vezetik a tabellát, még az ASUS-t is megelőzve, 10-3-as mutatóval. Ha szeretnék meg is tartani ezt a helyet akkor bizony még tenniük kell érte a mai napon, viszont ellenfelük nem más lesz, mint az EBL-en utolsó előtti helyen álló RIFT Esports. Azért is lehet érdekes ez a találkozó, mert mint már említettük, a RIFT felállása változott az EBL alatt és szép lassan az MNEB-es ötöst hozták át erre a versenyre. Elnézve a WILD tegnapi formáját a THR ellen, egy igen félelmetes csapatról van szó. Ettől függetlenül a RIFT is odatette magát az OP ellen. Mindkét csapatnak kell a győzelem. A WILD-nak az első hely megtartása miatt, míg a RIFTnek ez a legjobb esélye arra, hogy elkerülje a relegációt, vagyis a kiesés veszélyét. 

És hogy miért is ennyire fontos az EBL? Egyrészt 20000€-os összdíjazásról beszélhetünk, ami nagyjából 6,3 millió forint. Ez azért nem kevés pénz, de még ennél is fajsúlyosabb, hogy az első két helyezett azonnal megy tovább az EU Mastersbe is, aminek első szezonját anno még az akkoriban ideiglenesen összeállt Origen nyert, míg a másodikat Mad Lions. Itt játszik jelenleg bluerzor is, de az EU Masters idején még máshol volt. Ez egy tökéletes lehetőség nem csak a csapatoknak, de a játékosoknak is, hogy megmutassák egyéni tudásukat.

Ez a legjobb lehetőség arra, hogy egy magyar játékos kiugorjon a régióból és esetlegesen egy nemzetközi csapathoz igazoljon!

Ha szeretnéd követni a két magyar gárda összecsapását, akkor nincs más dolgod, mint becsatlakozni a Fortuna csatornájára este 8 órától. Késés ritkán szokott lenni, így ez elég biztosnak mondható. Előre szólunk, hogy ez egy szerb csatorna, így nem sokat fogtok a kommentárból érteni, de a meccs már önmagában megérheti!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!