Rakétatámadás szakított félbe egy izraeli LAN döntőt

Váratlan szünet szakította meg a játékot.

Európai ember számára szinte felfoghatatlan, hogy milyen állapotok uralkodnak a Közel-Keleten. És most nem a szegény és a kevésbé fejlett országokról és térségekről beszélek, hanem az olyan turisták által is kedvelt városokról, mint például az izraeli Tel-Aviv.

Mindennaposak a rakétatámadásra figyelmeztető szirénák, a civilek számára pedig könnyen és gyorsan elérhető bunkereket építettek ki. Tegnap például két rakétát indítottak a Gázai övezet felől Tel-Aviv felé. Közben pont egy helyi LAN döntő zajlott két helyi csapattal. Cache 18. körében pedig hirtelen megszólaltak a szirénák, a csapatoknak gyorsan időt kellett kérniük és gyakorlatilag elmenekülni valahová, ahol túlélhetik az esetleges becsapódásokat.

A chat így hangzik magyarul:

~szünet az admin jóvoltából~

recident: ?

NertZ: szünet

recident: Ez csak egy katonai teszt

recident: játsszunk

ponkt: Tuti katonai teszt

Nertz: oké

recident: Játszotok?

ZENCER: haha, azért ha meghalunk, szerettelek titeket

Látszik, hogy nem igazán érezték a helyzet súlyát pedig a fenyegetés komoly volt, de szerencsére a srácok folytathatták a játékot pár perc után. A beszámolók szerint mind a két rakéta elkerülte a várost. Pontosabban az egyiket az Iron Dome-nak nevezett légvédelmi rendszer szedte ki, a másik pedig lakatlan területen, a várostól távol csapódott be. Borzasztó, hogy ezek a körülmények már mindennaposnak számítanak a közel-keleten és gyakorlatilag bármikor rakétacsapás érheti az ország bármely terültét.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!