Rise of Shadows - Minden infó egy helyen, az új Hearthstone kiegészítőről

Rise of Shadows - Minden infó egy helyen, az új Hearthstone kiegészítőről

A Rise of Shadows lesz a Hearthstone 2019-es évének első fejezete. Első pillantásra jónak tűnik, de még várjuk ki a végét.

Az utóbbi pár hétben/napban a Hearthstone közösség azt találgatta, hogy mit is takar majd az aj új kiegészítő. Azt már tudtuk, hogy a Sárkány évébe fordulunk, de ennél sokkal többet az egyhete futó teaser fejezetek sem árultak el igazán. Azonban tegnap este, Dave Kosak elhozta nekünk a bejelentő videót és úgy tűnik megint kapunk egy kicsit vicces, kicsit komoly Hearthstone epizódot. Node, lássuk először az alap információkat:

  • Kiadási dátum: 2019. április 9.
  • Egyéni játék megjelenési idő: 2019 május
  • Pre-kiadási dátum: 2019. április 5.
  • 135 teljesen új kártyát kapunk megint
  • Új mechanikák: Twinspell, Lackey, Schemes és Callback kártyák
  • Két előrendelési forma
    • Általános Pre-Order: 50 Rise of Shadows kártyacsomag, Jewel of Lazul hátlap és egy random legendary kártya a kiegészítőből (49,99 dollár)
    • Prémium Pre-Order: 80 Rise of Shadows kártyacsomag, Madame lazul hőslapka, Jewel of Lazul hátlap és egy random legendary kártya a kiegészítőből (79,99 dollár)
  • Shadow Bundle: A kiegészítő első hetén lehet csak megvenni és van benne 9 csomag kártya és egy aréna jegy

Az eddig bemutatott új kártyák

Első blikkre egy igencsak szép csomagot kaptunk. Új mechanikák, új szereplők régi törzsekbe és pár igencsak erős lapot mutatott be tegnap Dave. Ha így folytatódik tovább, akkor nem lesz panasz véleményem szerint. De van egy pici hang, ami azt suttogja a fejemben, hogy ennyi lesz az újdonságok sora és azok, amiket ezután kapunk csak ezen sorokba állnak majd be. Remélem nem lesz igazam, de sajnos láttunk már ilyet.

Új mechanikák

Twinspell

Mint azt már a neve is mondja, azt a varázslatot, amire ez rákerül kétszer is elmondhatjuk. Ez annyit takar, hogy egyszer elvarázsoljuk, majd a hatás után a lap ismét a kezünkbe kerül úgy, hogy már nincs rajta a Twinspell felirat. Más megkötés nincs, nem kell ugyanabban a körben elvarázsolni, mint az Echo lapokat, ami egy picit több mozgásteret ad nekünk. A koncepció érdekes, meglátjuk mi lesz belőle.

Új Token kártyák - Lackey

Ahogy Kosak is mondta: "Minden gonosztevőnek kellenek az alattvalók". Ezt a szerepet a Lackey kártyák töltik majd be, akik olcsók lesznek, de erős Battlecry effekteket hordoznak majd magukba. Sőt első látásra ezen kártyák iszonyatosan erősek Battlecry szempontjából. A koncepció megint csak érdekes, de lehet okoz majd némi galibát az erejével.

Schemes

Egy gonosztevő sem gonosztevő, ha nincs egy aljas terve, amit mrá jó ideje forral. Ezen terveket a Scheme kártyák reprezentálják majd. Itt a mechanika arról szól, hogy ezen lapok minden egyes körrel erősödnek, míg a kezünkben vannak. Kezdésnek, a bemutatott Hagatha's Scheme minden egyes körben kap egy sebzést az aoe-re. Kell amíg beindul, de utána nagyot üt.

Callback kártyák

Ez pedig ismét egy kis révülés a múltba, hiszen visszatérünk a Whispers of the Old Gods idejébe, a Forbidden kártyákért. Ha még emlékeztetk, akkor az ottani 'tiltott' lapok az összes megmaradt manánkat felhasználták, de valami nagyon erős effektet is hordoztak magukban. Egyelőre egy ilyet kaptunk most, ez lett a Forbidden Words, ami elpusztít egy lényt, ha annak a támadási értéke kisebb vagy egyenlő az elköltött mana mennyiségével.

Single Player kampány

Azt tudjuk, hogy az egyéni játékban össze akarják gyúrni a régi kalandokat, az új dolgokkal. Megint jönnek a szárnyak, amiknek az első köre ingyen lesz, a többi pedig 700 aranyba kerül majd. Megint jönnek a nehézségi fokozatok. Lesz Normal, Heroic és Anomaly. A szárnyakat pedig érdemes kinyitni, hiszen mindegyik végé 15 csomagot kapunk, illetve, abban az esetben, ha megvan minden akkor Zayle, Whizbang utódja is a birtokunkba kerül ingyen. 

Egyelőre ennyi tudunk, személy szerint nagyon remélem, hogy a Team5 még nem lőtt el minden puskaport. Amit eddig láttam ez bizakodásra ad okot, de még kiderül mi lesz a vége.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!