Rise of Shadows lapelemzés - Trump és Kripparian

Rise of Shadows lapelemzés - Trump és Kripparian

Trump és Kripp csak arra várt, hogy landoljon a legújabb Hearthstone kiegészítő, már elemeztek is.

Ahogy az lenni szokott, a hype vonat elindult a Sárkány évének első kiegészítőjének bejelentése után. Ilyenkor felbolydul a Hearthstone közösség és a videósok egyből elemezni kezdenek. Ahogy az várható volt, Trump és Kripp egyből elmondta a véleményét az új lapokról, lássuk mi is az.

Kalecgos

Trump: Nagy statok, erős képesség és jó Battlecry. A kártya nagyon egyben van, vélhetően játszott lesz majd.

Kripparian: Ha ezt be kéne sorolni egy 5-ös skálán, akkor 8 pontot kéne neki adni. A statok rendben vannak, viszont a képesség őrületesen jó. A Mage alapból is kicsit szenvedett a végjátékban, viszont ez a kártya megadhatja a lökést, ami befejezi a dolgokat.

Chef Nomi

Trump: A BC képesség nyilvánvalóan jó, hiszen őrületes mennyiségű statot pakol elénk, viszont a paklinkban nem lehet semmi. A kérdés csak az, hogy eköré épül-e majd pakli?

Kripparian: Az öreg Kripp szerint Nomi egyelőre nagyon gyenge. Igazából se a gyors, se a lassú paklikba nincs helye. Lehet rá nézni, mint győzelmi feltételre, de ennél láttunk már sokkal jobbat is.

Arc-Villain Rafaam

Trump: Ezt a mechanikát már láttuk valahol, bizony anno a Golden Monkey is ugyanezt csinálta, csak annál előtte végig kellett csinálni egy teljes kincskeresési kalandot. Azt a mechanikát anno játszották és ez sokkal egyszerűbb. Midrange és Zoo paklikban bőven lehet helye.

Kripparian: Ez a lap egyszerűen őrület, már a statok is erősek és a Taunt sem elhanyagolható, de a képesség egyszerűen túl jó. A legtöbb Warlock pakli, ami most létezik arra játszik, hogy megnyerje a játék korai szakaszát, majd erőből befejezze a meccset. Pont emiatt, ha ilyenkor sikerül megfogni, akkor vélhetően kikap, mert a lapok az early game-re készültek. Viszont Rafaam ad még egy esélyt a győzelemre a nagy legendary lényekkel.

The Forest's Aid

Trump: 8 manáért az 5 db 2/2-es Treant már alapból megéri, viszont az, hogy a kártya generál még egyet magából, az alapból durva. Ezen kívül lehet előjönnek majd azok a lapok amiknek ott a szinergia a Treant lényekkel. Érdekes vonulat lehet az egész.

Kripparian: A lap önmagában nagyon durva lehet, viszont egyelőre talán a Token paklikba fér be, amik a 8. körre már győzni akarnak, nem elnyomni egy ilyet. Ettől függetlenül van mellé némi szinergia, amit rá lehet húzni, de még kell neki támogatás.

Forbidden Words

Trump: Az esetek nagy részében egy kártya támadóértéke közel ugyanannyi, mint amennyit manában fizet érte az ember. Tehát a Forbidden Words egy lény leszedéséért ugyanannyit csenget be, mint amit a lerakója elköltött rá. Persze sok esetben van olyan, hogy hatékonyabb az egész és az már értéket generál. 

Kripparian: Végre a Priest megkapja azt a kártyát, amivel le tud szedni egy olyan lényt, aminek 4 támadási értéke van. Viccet félretéve, a lap nagyon jó Krip szerint, főleg azért mert nagyon felxibilis. Akkor és úgy tolja el az ember, ahogy a helyzet megkívánja. Szüksége volt már erre a Priest kasztnak.

Evil Miscreant

Trump: A Lackey kártyák elég erősek és ez a lap kettőt is ad belőlük. A statok alapján egy átlagos kártyát kapunk, de a Combo effekt miatt az egész nagyon erős lesz. Ha pedig a Lackey lapok kapnak még némi szinergiát, akkor ebből még valami durva is kisülhet.

Kripparian: A statok rendben vannak egy 3 manás lényhez. Viszont Kripp szerint a Lackey kártyák iszonyatos értéket és tempót generálhatnak. Ebből kifolyólag pedig ez a kártya is nagyon rendben van.

Spellward Jeweler

Trump: Egy 3 manás 3/4 mindig jó, a képesség pedig rendben van. Megakaszthat egy kombót, elodázhatja a halálos sebzést egy körre és ezek még jók is lehetnek. Vélhetően sok játékot nem lát, de ettől függetlenül használható.

Kripparian: A statok rendbe vannak és bizony a kombó paklikat megállíthatja, legalább egy körre. Ha a meta csak közepes erő szinten lesz, akkor bőven elférhet a Control paklikba, mint Tech kártya.

Hagatha's Scheme

Trump: A lap a húzás pillanatában borzalmas, de abban az esetben, ha várhatunk pár kört, akkor gyorsan nagyon erős lesz. Már az öt mana öt sebzés is jó és onnan csak jobbá válik minden körben. Persze egy idő után elveszti a növekedés az értékét, hiszen az már mindegy, hogy 15 vagy 20 sebzést oszt le. Ettől függetlenül a Control paklikban bőven lesz helye.

Kripparian: Ismét előjön, hogy a kártya a húzáskor borzalmas, de utána egyszerűen nagyon erős lesz. Azt persze hozzá kell tenni, hogy kevés olyan Shaman pakli van, ahova illik, hiszen a kasztra inkább az agro jellemző, de ha kap pár segítő lapot, akkor nagyon jó lehet. 

Trump


Kripparian

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!