Búcsúzik két izgalmas mechanika Standardból, de a megmaradók is jelentősen gyengülnek

Búcsúzik két izgalmas mechanika Standardból, de a megmaradók is jelentősen gyengülnek

A Hearthstone kiegészítőiben folyamatosan érkeznek az új képességek, de nem mindegyik kap később támogatást. Két mechanika is átkerül Wildba, amik lehet sosem térnek vissza a Standardba!

Április 9-én átkerül a Wild formátumba a Year of the Mammoth három kiegészítője, a Journey to Un'goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs. A 405 távozó között számos értékes lapot felfedezhetünk, sőt két mechanika teljesen kikerül a Standardból. Nézzük meg, hogy milyen értékes elemeket veszít a Standard hamarosan!

Discover

A felfedezés öröme jelentősen megcsappan, ugyanis tizennégy laptól búcsúzhatunk, ami ezt a mechanikát erősítette a Hearthstone-on belül. Az League of Explorersben jelent meg, de az Un'Goro tökéletesítette a mechanikát és kaptunk 2017 áprilisában néhány kiváló lapot, mint a Stonehill Defender, a Shadow Visions, vagy a Hydrologist, amik hatalmas űrt hagynak maguk mögött, mert elképesztően jól működtek ezek a lapok a legnépszerűbb paklikban. A Stonehill Defender annyira jól beleilleszthető az Odd deckekbe, stílustól és Hőstől függetlenül, hogy egészen a negyedik helyik repítette a teknőst a legnépszerűbb lapok listáján. Összességében talán a Priest és a Paladin veszít a legnagyobbat a 2017-es Discover lapok rotálásával, de más Classok is megérzik majd a hiányt.

Quest

Kilenc Class, kilenc Quest. A játékon belüli mini küldetések után kapott jutalmak annyira erősek voltak, hogy megérte csak emiatt felépíteni egy stílust, egy formát, ami meghatározta a Standard metát. A Warrior Odd és "sima" verziókban is élt a lehetőséggel, hogy Ragnaros Hero Powerét kölcsönvegye, a Caverns Below két nerfet is kapott pályafutása alatt, az Awaken the Makers APM és Control Priestekben szerepelt és hozott viszonylag jó számokat. A maradék hat Quest annyira nem volt erős sosem, de az off-meta paklik szürkébbek lesznek a távozásukkal.

Adapt

A Beastek különleges képességét Un'Goro emelte be a játékba és azóta sem érkezett utánpótlás. A Razormaw szinte minden Hunter pakliban helyet követel magának, mivel jók az értékei és brutálisan hatékony a képessége a Dire Mole és Springpaw kártyákkal. A Megasaur a Murloc deckek kötelező eleme lett, a Fledglinget tiltani kellett Arénából, annyira erős volt, ha nem tudták azonnal megoldani. Összesen tizennégy Adapt mechanikával rendelkező Beastet kaptunk 2017 áprilisában, de a fenti hármas volt igazán az, amire boldogan emlékezhetünk majd vissza a rotáció után.

Lifesteal

Tizenöt Lifesteal lap is átkerül a Wildba, amik közül több is kiérdemelte a prémium jelzőt az idők során. A KotFT megjelenésével adták ki az első tizennégy ilyen kártyát, majd annyira elégedettek voltak a fejlesztők a mechanikával, hogy megtartották a következő kiegészítő lapjainak tervezésekor is. A Discovernél is a Priestet emeltük ki, mint az egyik legnagyobb vesztest és ezúttal is Anduin húzhatja a legrövidebbet, de a Warlock sem örül annak, hogy az egyik fő leszedése és gyógyulása hirtelen eltűnik majd Standardból. És akkor a Deatknightokat nem említettük, mint a Frost Lich Jaina, ami passzív Lifestealt ad az Elementaloknak, vagy Uther of the Ebon Blade, ami gyógyítoja magát, ha lesújtunk a Grave Vengeance-szel. Nem mehetünk el Bloodreaver Gul'dan Hero Powere, a Siphon Life mellett sem, ami szintén egyszerre sebez és gyógyít, ezzel növeli a Warlock esélyeit az elhúzódó meccseken.

Távozik még kilenc Deathknight is, de a Hero Cardok ettől függetlenül szerves részét képezik majd a játéknak, igaz a Rise of Shadows-ban nem kapunk újat, ebből a laptípusból. Ti melyik lapot kedvelitek a legjobban a rotálóak közül?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!