5 alkalom, amikor nem bűn dodge-olni a rangsorolt hősválasztásból

5 alkalom, amikor nem bűn dodge-olni a rangsorolt hősválasztásból

A rendszer természetesen ugyanúgy megbüntet, viszont a -3 LP-vel valószínűleg sokkal jobban jársz.

A LoL rankeddel abszolút egyidős az a szokás, amikor valaki a karakter választás során elhagyja a lobby-t. Ilyenkor a hősválasztás megszakad, mindenkit visszadob a várólistára, az a játékos pedig, aki kilépett bizonyos fokú büntetést kap. Elsőre általában levon tőle 3 LP-t a rendszer, és várnia kell pár percet, mire újraindíthatná a meccskeresést.

Lássuk be, ez nem is olyan nagy ár azért cserébe, hogy ne kelljen végigszenvednünk 30-40 percet, aminek a végén aztán 17-20 LP-vel kevesebbel távozunk. Amikor valaki kilép az általában egy nagyon idegesítő jelenség, főleg hogyha a karakter választás végén teszik meg, ami a rengeteg bannolás, és külön-külön pickelés miatt hosszú percekig tart. Ám vannak olyan szituációk, amikor nem számít háborús bűnnek a kilépés, sőt melegen ajánlott, ha szeretnéd megóvni az idegrendszeredet.

A társaid egymás mainjeit bannolják

Szinte mindennapos jelenség még időnként a magasabb osztályokban is, hogy valakinek a mainjét kitiltják, annak ellenére, hogy bejelölte, hogy vele szeretne játszani. Ez általában két dologgal magyarázható, vagy nem vette észre az adott társ, vagy pedig attól tart, hogy az ellenfél előbb elhozza, és eredményesebb lesz vele. A sértődésre hajlamos játékosok ilyenkor bosszúból tiltják a szóban forgó játékos első számú karakterét is. Ezzel pedig fel is izzott a tűz a kondér alatt, amiben a csapatotokat és a csapatmunkátokat fogja főzni az ellenfél, úgyhogy érdemes lehet lelécelni, ha csak nem vagy mazochista.

Elfelejtettek cserélni

Ezzel már nem feltétlen találkozunk olyan gyakran, de megesik, hogy az emberek célzottan pickelnek egymásnak, majd a végén cserélnek, csak aztán a csere valahogy elmarad. Ősi freljordi mondás szerint a Lee Sin support Exhausttal, és a Janna jungle nem a leghatékonyabb párosítás, mentsd a bőröd amíg lehet, ez a meccs ugyanis csak egy csodával nyerhető így.

First time btw

A League of Legends játékosok különféle kategóriákba sorolhatók, melyek között ott vannak az örök first time fanatikusok, akik valamilyen érthetetlen erő csábításának köszönhetően mindenkit rankeden akarnak kipróbálni. A számuk különösen megugrik egy új hős megjelenésekor. Nem mondjuk, hogy lehetetlen megnyerni a párbajt, de teljes erődből belecsapni a -3 LP-s gombba melegen ajánlott.

"Bocs, ha laggolok, egy piramisból játszok."

Időről-időre mindig feltűnik egy játékos, aki annak ellenére, hogy komoly hálózati problémákkal küzd, megkockáztatja a rankedet. Igazából még hálásak is lehetünk neki, hogyha ezt előre közli, ugyanis alkalmunk lehet kilépni. Mindannyian jól tudjuk, hogy mekkora hátrányt szenvedhet el valaki, ha már csak 3-4 percre is disconnectel, bár ez még mindig a jobbik eset, ugyanis addig sem feedel a lane közepén befagyva. Az ilyen játékosok természetes velejárója, mondhatni a napi rutinjuk része, hogy folyamatosan jelzik a chaten a pingjük értékét.

"7 vereség reggel óta, szénné égtem."

Előfordul az emberrel néha, hogy igen komoly vereségszéria kapja el, és rengetegen a mai napig abba a hibába esnek, hogy mintha csak ruletteznének mennek tovább és tovább, spammelik a mérkőzéseket, még akkor is, hogyha már egy vagy két teljes divet visszaestek. Ezek a játékosok idegből játszanak, és az esetek 99%-ában képtelenek hidegvérrel gondolkodni a meccs közben. A hozzáállásuk is negatív, de nem hagyják ott a játékot, hogy szünetet tartsanak, mert úgy érzik, hogy szükségük van ehhez egy winre. Pedig lássuk be, ha az ember leesik másfél divíziót, majd 8 vereség után nyer egyet, az olyan mintha megpróbálnál visszaülni a csutkára leégett kocsidba. A mentalitás rengeteget számít az Idézők Szurdokában, szóval ha még nem is rántod meg a vészkatapultot, a némítás gomb használata már az első percben ajánlott.

Ne felejtsétek el, hogyha túl sokszor léptek ki a karakter választás közben, akkor a rendszer komolyabb büntetést is kiszabhat rátok, tehát csak tényleg indokolt esetben hagyjátok el a választó felületet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!