Durván beszóltak egymásnak a lányok, két meccses eltiltás lett a vége!

Az orosz League of Legends liga ezúttal is tartogat meglepetéseket. Ismét a Vaevictis lányai kerültek a hírekbe, bár nem úgy, ahogy szerették volna. Eltiltás lett a vége! 

A Vaevictis eSports LoL csapatát lassan az egész világ megismeri, mivel hétről hétre bekerülnek a hírekbe. A kizárólag Diamond játékosokból álló LoL csapat az orosz ligában próbál helyt állni, de az aktuális eredmények alapján már azzal is elégedettek lehetnek, ha sikerült elhúzniuk a mérkőzéseket a harmincadik percig. Tíz meccs után tökutolsók, meccset nem tudtak nyerni és az előttük lévő Team Justtól is három meccsel lemaradtak. Nincs mit szépíteni, a tudásbeli különbség minden meccsen kijön a legmagasabban rangsorolt, Riot által is licencelt orosz ligában. Ezúttal nem a teljesítményük miatt kerültek rivaldafénybe, hanem a házon belüli nézeteltéréseik verték ki a biztosítékot az LCL szabályait érvényesítő bizottság tagjainál.

Diana "TR1GGERED" Ivanchenko, a Vaevictis támogatója, szó szerint "triggerelődött" és nyomdafestéket nem tűrő módon szólt be élő streamben csapattársának, a Vaevictis cseretámogatójának, Nataliya "Ankote" Zaykonak. Megalázta, beszólt neki, inzultálta és szó szerint a halálát kívánta csapattársának, ami nem tolerálható semmilyen körülmények között. A Riot oroszországi szekciójának hivatalos döntésében megállapította, hogy TR1GGERED diszkriminatív és zaklató viselkedése olyan mértékű volt, hogy két meccses eltiltás büntetését látja jogos szankciónak. Hiába kért később elnézést TR1GGERED és a Vaevictis eSports a történtek kapcsán, profi játékoshoz méltatlan magatartást tanúsított az orosz hölgy. Szerencséjére először szegte meg a szabályzat valamelyik pontját, ezért viszonylag enyhe, bár egyébként ritka büntetéssel megúszta.


Nataliya "Ankote" Zayko

Az igazságszolgáltatók határozata március 15-én hatályba is lépett, vagyis TR1GGERED-nek innentől számított két meccsen keresztül helyet kell cserélnie Ankote-tal és ő nézheti végig a kispadról a többnyire egyoldalú mérkőzéseket.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!