Pár éve még magyar csapattól kaptak ki a SEC-en, most WESG-et nyert a Windigo

Pár éve még magyar csapattól kaptak ki a SEC-en, most WESG-et nyert a Windigo

Igazi sikersztori a bolgároké, bár bőven kellettek változások, vér és verejték is.

A Windigo nyerte a hatalmas pénznyereménnyel és egyre kisebb presztízzsel operáló WESG-et, maga mögé utasítva az MiBR-t, a G2-t és az AGO-t. Érdekes eredmény, ami tovább erősíti bennünk az elméletet, miszerint nincs nagy különbség a top 50 csapatok között, egy-egy jobb napon bárki elverhet bárkit. Ez alól talán csak az Astralis kivétel. A Windigonak viszont itt nem csak jobb napja, de sokkal jobb versenye volt, mint bárkinek, így a nehéz ágon is simán végig meneteltek:Van egy kis magyar vonatkozása is a csapatnak, a magja itt volt pár éve a SEC döntőjén Budapesten. Ott kikaptak a mieinktől 0-1-re, majd 0-2-re. Távolinak tűnik ez, mint Mátyás király reneszánsz udvara, de reméljük túl fogjuk még szárnyalni ezt a középszerű eredményt.

A csapat egyébként jelenleg három, viszonylag új tagból áll, szépen lassan szivárogtak át a Bpro-ból. Ők nem mások, mint a Shipz-blocker-poizon trió. V1c7oR és bubble pedig együtt játszik már ki tudja mióta, valószínűleg már az oviban is egy csoportba jártak. Több sikerük is volt már, például az említett SEC döntő után azt hiszem a Starladder döntőjére utaztak ahol egyből hosszabbítást játszottak a Na`Vi-val. Mégsem sikerült eddig megnyerniük ilyen komoly versenyt. Persze ez a WESG, mondhatjuk, hogy nem egy Major, hiába a nagy pénznyeremény, ugyanakkor itt volt az MiBR (aki abszolút Tier1-nek tekinthető), a G2, akiknek inkább a neve lenyűgöző, mint jelenlegi teljesítménye.

Ettől függetlenül nem szabad elbagatellizálni ezt a sikert, hiszen a bolgárok rengeteg pénzzel mentek haza Kínából, emellett pedig elérték azt, hogy igen komoly erőnek tekintsék őket más versenyeken is. Ha továbbra is így folytatódik az európai Minor valami hihetetlen kompetitív lesz, és nem lepődnénk meg, ha pár nagy név elcsúszna, míg olyan csapatok, mint a Windigo eljutnának Berlinig.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!