MNEB alapszakasz összefoglaló: mi történt az elmúlt két hónapban?

MNEB alapszakasz összefoglaló: mi történt az elmúlt két hónapban?

Hivatalosan is véget ért az MNEB K&H Hearthstone bajnokságának alapszakasza, nézzük meg, hogy mit mutatnak a számok!

Március 18-án befejeződtek a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság K&H Hearthstone alapszakaszának küzdelmei. Két hónap folyamatos harc után, végül a legjobb tíz  folytathatja a további csatákat az értékes nyereményekért. Rengeteg izgalmas dolog történt a kilenc hét alatt, ezeket foglaljuk össze nektek!

CheeseHead elképesztő dominanciája

A One Piece eSports legszakállasabb játékosa már az első mérkőzéseken megmutatta, hogy komolyan kell számolni vele, ha az MNEB végső győztesét akarjuk megjósolni. Már a második nap után átvette kisajátította a tabella élét és egészen a tizenegyedik meccsnapig nem adta át a koronát senkinek. Ekkor azonban a LvL Up legeredményesebb kártyása, Hulkeinstein megrázta magát és átvette a vezetést. CheeseHead nem esett azonban kétségbe, mivel a 12. nap visszaszerezte a jogart és onnantól nem volt megállás. Huszonhárom győzelemmel, kilenc pontos előnyben masírozott be CheeseHead az offline döntőbe, ahol minden esélye megvan arra, hogy a bajnoki címet is behúzza.

  • Első vereségét az ötödik meccsnapon szenvedte el, pont csapattársa, Diaz ellen
  • Egyetlen olyan nap volt, amikor mindkét meccsét elveszítette
  • Nerfek után először ő hozott Secret Huntert, amivel dominálni is tudott
  • Egyedüliként játszott Quest Warriort, Odd mechanika nélkül

Hunter, Hunter és Hunter

Az alapszakasz első percétől a Hunterstone pillanatait élhettük át. A nerfek előtt minden (!) játékos hozta Rexxar valamelyik változatát, legyen az a népszerűbb Secret, vagy a lassabb, de talán kiegyensúlyozottabb Deathrattle. Rengeteg fordítást és 3-0-t láthattunk Rexxar prezentálásában, ami a semmiből jött Spellstone és Hunter's Mark gyengítések hatására azért megcsappant. Az alapszakasz ötödik hetétől többször fordult elő, hogy valaki inkább hanyagolta a Vadászt és teljesen más stílusú lineupot próbált ki, mint a nerfek előtt. A szezon végére azonban ismét nem volt más választásuk a játékosoknak, mint erőltetni a Huntert, ami a Beast és Deathrattle változatokkal odacsapott, ahova kell.

  • Egyszer sem volt népszerűbb Class a Hunternél
  • Összesen hat különböző változat fordult meg a játékosok kezei között: Secret, Spell, Midrange / Beast, Deathrattle, Dragon és Malygos
  • Minden héten valamelyik Hunter változat volt a legnépszerűbb: nerfek előtt a Secret, nerfek után a Midrange / Beast

Fránya döntetlenek

A negyedik helyen exigo és Huby, a hetedik helyen Wuncler, RangoB és Diaz, a tizedik helyen Naerro, TrawnAdmiral és Robág került nagyon furcsa helyzetbe, sőt még az utolsó helyen is holtverseny alakult ki valnarrrr és Bullbence között. Harminc mérkőzés után ennyi döntetlenre valószínű nem fogadtak volna sokan az alapszakasz elején. Mivel valahogy el kell dönteni, hogy mégis ki végez előrébb, elkezdődhettek a számolgatások. Először az egymás elleni eredmények döntenek. Ha valaki az oda- és visszavágón is legyőzi ellenfelét, az kerül előrébb. Ha 1-1-re végeznek egymás ellen a felek, akkor az kapja meg a jobb pozíciót, aki nagyobb arányban múlta felül a másikat, vagyis a 3-0-s győzelem többet ér, mint a 3-1-es. A tizedik helyről emiatt csúszott le TrawnAdmiral és Robág, mivel Naerro először 3-1-re legyűrte TrawnAdmiralt, majd a visszavágón csak 2-3-ra kapott ki, Robág ellen azonban simán nyert mindkét alkalommal, így nem volt kérdés, hogy Naerroé a még rájátszást érő pozíció.

Összességében egy végtelenül izgalmas, kiélezett és színvonalas alapszakaszon vagyunk túl, ahol végül a papírforma érvényesült. Azok érték el a legjobb helyezéseket, akik játéktudásban és ráfordított időben is kiemelkedőt nyújtottak. Minden mérkőzést visszanézhettek az E1TV Hearthstone Twitch csatornáján. Folytatás március 28-án 19:00-tól, csatlakozz a streamen és szurkolj kedvencednek a rájátszásban is!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!