Lissandra és Morgana is célzott nerfeket kaphat a 9.7-ben!

Lissandra és Morgana is célzott nerfeket kaphat a 9.7-ben!

League of Legends - Tegnap jött csak ki a 9.6, de máris megosztottak egy tervezetet Lissandra kapcsán, akit gyengítenének a 9.7-ben.

Meddler tegnapi posztjában nem csak az egyes pozíciók népszerűségéről volt szó, hanem pár hőst érintő egyensúlybeli változásról is. Ha érdekel, hogy miként változott például az ADC-k helyzete az utóbbi időben, arról alábbi cikkünkben olvashatsz!

Térjünk vissza Lissandrára. Meddler elmondása szerint a nerfekkel ezúttal nem az átlag játékosbázist szeretnék megcélozni, ott ugyanis nem jelent akkora problémát Lissandra, bár továbbra is egy igen jó counter sok matchupban, amiben kevesen állnák meg a helyüket.

Számait elnézve, elég jól kiegyensúlyozott a karakter maga, jelenleg 49,44%-os győzelmi aránya van miden, ami normálisnak mondható. A helyzet viszont kissé kezd hasonlítani Ryze-ra abból a szempontból, hogy a megfelelő kezekben, illetve kommunikáció mellett egy szervezett csapatban már sokkal jobban érvényesülni tud. Természetesen nem csak ő fog gyengülni.

A célkitűzések között az első helyen szerepel az, hogy Lissandrát elsősorban a profi játék szempontjából szeretnék gyengíteni. Hogy ezt pontosan milyen formában szeretnék, egyelőre még nem tudni.

Lissandrán kívül Morganat is átvizsgálják, hiszen az új külső mellé néhány frissítést is kapott például a passzívjára, W-jére és az ultijára. Emiatt miden is feltűnik mostanában, a Riot pedig elsősorban a mides helyzetét nézné át. A 9.6-ra is voltak tervek bizonyos nerfekre, de ezeket végül nem élesítették, mert nem voltak annyira magabiztosak még az adatok alapján. Most már több mindenből tudnak dolgozni, így átértékelik a helyzetet, valószínűleg a waveclear terén, mely igencsak erős lehet egy tárgy után.

A Dark Seal jelenleg egy biztonságosabb early game-et biztosít és sustaint, mivel erősíti a potik hatását és fix manát is ad. A probléma pedig pont ez, hogy ezt egy kockázatosabb snowball tárgynak tervezték, de jelenleg nincs túl sok hátulütője. Emiatt csökkentik majd a visszavételi árát a boltban, így többet veszítünk, ha erre esik választásunk egy Doran's Ring, vagy egy Corrupting Potion helyett.

A másik tárgy, amit jelenleg vizsgálnak az a Wit's End. Nem igazán volt mostanában egy túlzottan elterjedt tárgy, de ha őszinték akarunk lenni, korábban sem. Ez egy abszolút helyzetfüggő választás olyan karakterekre, akik sokat AA-znak és sok AP van az ellenfélnél. Szeretnék kissé általánosan hasznosabb tárggyá tenni. Egyelőre még vacillálnak rajta, hogy ezt most tegyék meg, vagy később, ahogy Meddler mondta, ennek az esélye 50/50, de a PBE frissítésekből úgyis kiderül hamarosan, ha valóban módosítják a tárgyat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!