Wuncler elemez: mi vár a Hunterre áprilistól?

Wuncler elemez: mi vár a Hunterre áprilistól?

A Hunter következik a sorban. A népszerű változatok maradhatnak április után is a Hearthstone Standard metájában?

Egy újabb LvL Up Esports csapattag osztotta meg velünk a gondolatait. Wuncler az MNEB osztályozó kupájának második helyezését húzta be, azóta kitartóan harcol az alapszakaszban. A playoff már megvan, de a rájátszásra készülés mellett arra is volt ideje, hogy elemezze mi vár a Hunterre az áprilisi fordulatok után. Maradhat a Hunterstone, vagy Rexxarnak is meg kell húzódnia a háttérben, ahogy most a Druidnak, vagy a Mage-nek?

Elöljáróban fontos leszögezni, hogy a classok elemzése a rotáció előtti állapotra szolgál, mintegy megalapozásként a hamarosan elkezdődő theorycraftokhoz. A példának okáért ezzel abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy ne gondolkozzatok azon, hogy egy lap hogy illik Deathrattle Hunterbe, ha egyértelműen látszik, hogy az archetípus megszűnik.

Általánosságban mi változik a Hunternél?

"A legnagyobb veszteség: Deathstalker Rexxar. Gyakorlatilag az Odd Hunter kivételével minden Hunter pakli játssza, és olyan meccseket tud megnyerni, ami nélküle esélytelen lenne. Egy olyan lap, ami design szempontból egyrészt érdekes, másrészt borzalmas: 1 lapnak nem szabadna ekkora befolyással lennie egy tempo pakli győzelmi arányaira. Emellett említést érdemel a Candleshot is, ami egyrészt nagyon jól kombózott a Hunter's Markkal, másrészt nagyon jó control-eszköz volt a játékok kezdeti szakaszában."

Mielőtt belevágnánk a különböző változatokba, egy kis útmutató az elemzéshez. Az alábbi decklistek a jelenlegi metában előforduló Hunter típusok alapvető (Core) és kiegészítő (Popular) lapjait mutatják. Pirossal jelöltük a kirotáló lapokat.

Midrange / Beast

"Első kör 1-drop, második kör 2-drop, harmadik kör Animal Companion. Ez egy elég erős kezdés, viszont két fontos lap kiesik ebből a rotációkor: a Dire Mole és a Crackling Razormaw. Ezeknek a helyére mindenképpen szükség lesz valamilyen pótlásra, viszont a Springpaw + Hyena kombó nem megy sehova. Deathstalker Rexxar elvesztése a lassú paklik ellen meg fog érződni, de a Dire Frenzy és Master's Call még így is elég sok value-t fog generálni. Valószínűleg ez a deck továbbra is boldogítani fog minket."

Secret

"A Subject 9 a rotáció után is marad Standardban, és egy olyan lyukat tölt be a Hunter classnál, amire a többi lap nem képes: lapokat húz. Sokat. Az Emerald Spellstone és a Wandering Monster elvesztése elég nagy érvágás, de ha jönne néhány Secretekkel szinergizáló új lap, akkor el tudnék képzelni egy paklit, ami ki tudná használni a Subject 9 erejét."

Még három változat van hátra, ezekről a következő oldalon olvashattok!

Spell

"Rhok'delar és a To My Side kirotál, szóval nincs értelme többé a minionok teljes hanyagolásának. Viszont ha kerülnek be erősebb Hunter spellek, akkor el tudok képzelni egy midrange-szerű Hunter paklit, ami egy erős Zul'jin körrel megnyeri a játékot."

Face / Odd

"Jelenleg az Odd Hunter tölti be ezt a szerepet, de mivel egyrészt Bakut kiveszik Standardból, másrészt a legjobb 1 manás lények (Fire Fly, Dire Mole) is kirotálnak, a Face Hunternek sok új lapra lenne szüksége ahhoz, hogy valamennyire is játszható legyen."

Deathrattle

"Gyakorlatilag a pakli legfontosabb lapjai közül mindegyik kirotál, egyedül a Mech típusú Deathrattle lapok maradnak Standardban. Önmagában ezek nem alkotnak túl erős paklit, mindenképpen kellene néhány új lap, hogy egyáltalán egy hasonló decket érdemes legyen játszani. Carnivorous Cube nélkül semmiképpen sem lesz az igazi, és aligha adnak ki egy hasonló erejű lapot az év első kiegészítőjében."

Ha szeretnétek még többet olvasni Wunclertől, akkor kövessétek be a Facebook oldalát és nézzétek az E1TV MNEB Twitch közvetítéseit, mert március 28-án találkozhattok vele a képernyőn!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!