Öt fiatal tehetség, akik felforgathatják a profi mezőnyt

Kik lehetnek a következő sergej vagy Brollan?

Jere "sergej" Salo és Ludvig "Brollan" Brolin a jelenlegi profi mezőny két olyan fiatal játékosa, akiknek mindenki nagy jövőt jósol. Az ENCE fiatal játékosa már egyértelműen rálépett arra az útra, aminek a végén egyszer csak coldzera, s1mple, NiKo vagy device szintű magasságokban találja magát, Brollan viszont nem a legerősebb fnatic-ba csatlakozott be.

Itt a tavaszi szezon, a svédek bizonyíthatnak az ECS és az EPL mezőnyében is. Kettejükön kívül, ha sok nem is, de akad még olyan fiatal játékos, akit még csak figyelnek a nagyok, vagy esetleg éppen most kapott lehetőséget egy top csapatban. Nézzük azt az öt fiatal játékost, aki nagyot szólhat az elkövetkező években.

Sam "s0m" Oh - 16 éves

Nincs két éve, hogy s0m komolyabb szinten kezdett el foglalkozni a CS:GO-val és bár főként csak beugróként láthattuk őt az OGC vagy a Swole Patrol csapataiban, az máris bebizonyosodott, hogy a jövő egyik nagy tehetsége. Akik aktívabban követik az NA CS:GO-t és a compLexity csapatát ők már ismerhetik, hiszen évek óta az együttes streamer csapatát erősítette. Egészen a múlthétig, hiszen megkapta élete első komoly szerződését és áprilisban már a Team Envy színeiben várja a mérkőzéseit.

Jason "neptune" Tran - 16 éves

A Ghost fiatal entry fragger játékosának érdekes története van. 2017-ben már az akkori csapattal játszott online meccseket, sikerrel be is jutott a Ghost az ESL Pro League 6. szezonjába, de neptune nem játszhatott, mert mint kiderült, hazudott a koráról, az akkor még csak 15 éves srác. Lehúzott egy kis időt a Ghost Academy-ben, majd 2018 szeptembere óta újra a nagy csapat kezdőjében van, ezúttal minden szabálynak megfelelően. Általában nem ő az aki csapatában a legelső helyen végez a tabellán, de még a vesztett meccseken is meg tud vadulni és többnyire folyamatos teljesítményt mutat. Bár a Ghost sokat fejlődött az utóbbi hónapok alatt, neptune rengeteget tudna még fejlődni, ha elkerülne mondjuk egy NRG-hoz vagy akár a Cloud9-hoz.
Owen"oBo" Schlatter - 15 éves

Ő az aki még nem robbant be a profik közé, viszont már az esport1.hu oldalán is olvashattatok róla. 2018 májusában, akkor még 14 évesen nyerte meg az FPL Challanger. Van még pár hónap míg betölti a 16-ot, utána viszont meg lennék lepődve ha nem karolná fel őt valamelyik NA csapat. Akár az Envy-ben is el tudnám képzelni, főként ha a csapat továbbra sem találja meg a sikerhez vezető utat. 

David "frozen" Čerňanský - 16 éves

Hasonlóan oBo-hoz, frozen is az FPL egyik koronázatlan királya volt az utóbbi években. Előtte viszont most legalább akkor kapu nyílt ki, mint sergej volt Brollan előtt, amikor lehetőséget kaptak az ENCE és a fnatic csapatánál. Frozen nincs két hete, hogy az új mousesports-hoz igazolt, ahol woxic, karrigan, chrisJ és ropz társaságában mutathatja meg tehetségét. Az ECS 7. szezonjában már láthattuk játszani és higgyétek el, hogy az áprilisban kezdődő EPL-ben is gyönyörű játékot láthatunk majd a szlovák játékostól.

Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora

A svéd játékos is jó ideje játszik már az x6tence színeiben. Tavaly a DreamHack Winter során láthattuk őket igazán megvadulni, amikor olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint az LDLC, a compLexity vagy a G2. Azóta viszont az x6tence szét széledt, Plopski pedig jelenleg kispadon ül. Hatalmas pazarlás lenne, ha nem karolná fel őt valamelyik európai mix csapat, persze az is benne van a pakliban, hogy az x6tence tér vissza egy ütős felállással, de valljuk be, erre azért minimális az esély.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!