Hirdetés

Miért lett India egyik legnagyobb ellensége a PUBG Mobile?

Heldeus | 19/03/25 10:45
Cikk mentése

Az elmúlt hetekben egyre súlyosabb intézkedéseket vezettek be a játék ellen!

Hirdetés

Indiában jelenleg hatalmas figyelmet kap egy mobil játék, ami nem más mint a PUBG Mobile. Néhány hete írtunk róla, hogy a hivatalos szervek közös projektbe kezdtek a PUBG függőség visszaszorítására, azóta viszont csak továbbsúlyosbodott a helyzet az országban.

Már ott tartunk, hogy a játékot több városban is betiltották, és bizony rendőrségi intézkedés is tartozott hozzá, 10 fiatalt már letartóztattak, amiért a tiltás ellenére is játszottak. Valljuk be, ez első talán nevetségesnek hangzik, mégis miért kell ekkora feneket keríteni egy mobilos játéknak? Nos, a válasz igen egyszerű, a fiatalok nagyon nagy része játszik a játékkal, sokuknál pedig olyan mértékű függőség tapasztalható, ami már gondot okoz a tanulmányaikban és az életük egyéb részeiben.

Az indiai lakosság igazi ellenséget lát a PUBG-ban, ezen pedig az sem segít, hogy a média, de még a helyi vezetők is sátánként emlegetik a játékot. Egy helyi politikus szó szerint ezt mondta: "A démon minden otthonban ott van."

Indiáról tudni kell, hogy noha a világ egyik legnagyobb országa, a gaming ipar náluk nem valami kiforrott még. Az alapvető problémát az okozza, hogy rettenetesen gyorsan zajlott le náluk a digitális világba való csatlakozás, értelemszerűen 20 évvel ezelőtt is játszottak már az indiai játékosok, a lakosságot pedig már akkor is megbotránkoztatták ezek a vívmányok. Akkoriban az egyik GTA játék hatására ugrott meg a drogot és prostitúciós szolgáltatásokat igénybe vevők száma, illetve az autólopások és gyilkosságok előfordulása.

Az online világba való csatlakozásuk azonban átmenetek nélkül ment le, az elmúlt néhány évben az elszigetelt közösségekbe is eljutottak az okostelefonok, illetve megfizethetővé váltak a vezeték nélküli szolgáltatások, mint a mobilinternet, vagy a Wifi. Egyes források szerint félmilliárd zsenge internetfelhasználó volt az, akikre a PUBG Mobile rászabadult. Valahol igazából várható is volt, hogy társadalmi katasztrófát fog előidézni ez a jelenség.

Az ország egyik digitális függőségeket vizsgáló intézete Bengaluruban heti szinten több PUBG függőséget is diagnosztizál. Nemrég egy 11 éves fiú a szüleivel érkezett ebbe az intézetbe, akit azért vittek oda, mert profi videojátékos szeretett volna lenni.

Ha jól megnézzük, igazából ugyanazok a folyamatok zajlanak le most Indiában, mint amiken az európai országok és Amerika már átesett az elmúlt 20-30 évben. Az indiai lakosság nagy része valószínűleg nem is tudja, hogy az országukon kívül az e-sport és a kompetitív videojáték mekkora üzlet, és hogyha kellően ügyes az ember, akkor ebből bizony nagyon jól meglehet élni. De nem is feltétlen kell e-sportolónak lenni hozzá, a streamerek, akik lehetnek casual játékosok is, ugyanúgy nagy pénzeket tudnak szakítani.

A PUBG Mobile-t fejlesztő Tencent szorosan együtt dolgozik a hivatalos szervekkel, hogy közösen megalkothassanak egy élhető rendszert, amelyben a játékosok függősége visszaszorítható. Az egyik legújabb fejlesztésük az, hogy a PUBG 6 órányi játék után letiltja az illetőt egészen másnapig.

A PUBG Mobile-nak egyébként már halálos áldozata is volt, két fiatal a mérkőzés hevében besétált egy vonat elé. Őszintén reméljük, hogy az illetékeseknek sikerül megfelelően kezelniük ezt az igen komoly krízist.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • pirosaron 6 hónapja
  Azért ennyire rákattanni valamire, hogy besétálnak egy vonat elé... ez tényleg durva.
  0 0 Válasz
 • nagyonjo33 6 hónapja
  Az igazi kérdés az hogy ott olyan jó a mobilnet hogy tudnak vele pubgzni? Egyebkent Indiában sokkal nagyobb problémák is vannak mint hogy pubg-t játszanak, de gondolom sokkal egyszerűbb egy játék ellen boszorkányvadászatot indítani mint megoldani az igazi gondokat.
  0 0 Válasz
 • Dhranei 6 hónapja
  Nézzük a tényeket. A csapból is az folyik náluk hogy a pubg rossz. Tehát azokkal is megismertetik akik eddig nem ismerték, így nőtt a játékos bázis. A legtöbb gyermek lázadó korszakát éli tehát ha tiltják neki akkor annál jobban akarja majd és fogja is mert mindent megoldanak manapság. Azaz ha nem tiltják be valószínűleg hamar alább hagyott volna ez az egész hepaj. Nyilván annyira függni hogy vonat elé sétáljon már durva. Egyből kettő ráadásul. De ez nem feltétlen a játék hibája... Ismerve a mai fiatalokat simán lehetett hogy nem a játék miatt sétált elé de könnyebb arra fogni.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?