Miért lett India egyik legnagyobb ellensége a PUBG Mobile?

Miért lett India egyik legnagyobb ellensége a PUBG Mobile?

Az elmúlt hetekben egyre súlyosabb intézkedéseket vezettek be a játék ellen!

Indiában jelenleg hatalmas figyelmet kap egy mobil játék, ami nem más mint a PUBG Mobile. Néhány hete írtunk róla, hogy a hivatalos szervek közös projektbe kezdtek a PUBG függőség visszaszorítására, azóta viszont csak továbbsúlyosbodott a helyzet az országban.

Már ott tartunk, hogy a játékot több városban is betiltották, és bizony rendőrségi intézkedés is tartozott hozzá, 10 fiatalt már letartóztattak, amiért a tiltás ellenére is játszottak. Valljuk be, ez első talán nevetségesnek hangzik, mégis miért kell ekkora feneket keríteni egy mobilos játéknak? Nos, a válasz igen egyszerű, a fiatalok nagyon nagy része játszik a játékkal, sokuknál pedig olyan mértékű függőség tapasztalható, ami már gondot okoz a tanulmányaikban és az életük egyéb részeiben.

Az indiai lakosság igazi ellenséget lát a PUBG-ban, ezen pedig az sem segít, hogy a média, de még a helyi vezetők is sátánként emlegetik a játékot. Egy helyi politikus szó szerint ezt mondta: "A démon minden otthonban ott van."

Indiáról tudni kell, hogy noha a világ egyik legnagyobb országa, a gaming ipar náluk nem valami kiforrott még. Az alapvető problémát az okozza, hogy rettenetesen gyorsan zajlott le náluk a digitális világba való csatlakozás, értelemszerűen 20 évvel ezelőtt is játszottak már az indiai játékosok, a lakosságot pedig már akkor is megbotránkoztatták ezek a vívmányok. Akkoriban az egyik GTA játék hatására ugrott meg a drogot és prostitúciós szolgáltatásokat igénybe vevők száma, illetve az autólopások és gyilkosságok előfordulása.

Az online világba való csatlakozásuk azonban átmenetek nélkül ment le, az elmúlt néhány évben az elszigetelt közösségekbe is eljutottak az okostelefonok, illetve megfizethetővé váltak a vezeték nélküli szolgáltatások, mint a mobilinternet, vagy a Wifi. Egyes források szerint félmilliárd zsenge internetfelhasználó volt az, akikre a PUBG Mobile rászabadult. Valahol igazából várható is volt, hogy társadalmi katasztrófát fog előidézni ez a jelenség.

Az ország egyik digitális függőségeket vizsgáló intézete Bengaluruban heti szinten több PUBG függőséget is diagnosztizál. Nemrég egy 11 éves fiú a szüleivel érkezett ebbe az intézetbe, akit azért vittek oda, mert profi videojátékos szeretett volna lenni.

Ha jól megnézzük, igazából ugyanazok a folyamatok zajlanak le most Indiában, mint amiken az európai országok és Amerika már átesett az elmúlt 20-30 évben. Az indiai lakosság nagy része valószínűleg nem is tudja, hogy az országukon kívül az e-sport és a kompetitív videojáték mekkora üzlet, és hogyha kellően ügyes az ember, akkor ebből bizony nagyon jól meglehet élni. De nem is feltétlen kell e-sportolónak lenni hozzá, a streamerek, akik lehetnek casual játékosok is, ugyanúgy nagy pénzeket tudnak szakítani.

A PUBG Mobile-t fejlesztő Tencent szorosan együtt dolgozik a hivatalos szervekkel, hogy közösen megalkothassanak egy élhető rendszert, amelyben a játékosok függősége visszaszorítható. Az egyik legújabb fejlesztésük az, hogy a PUBG 6 órányi játék után letiltja az illetőt egészen másnapig.

A PUBG Mobile-nak egyébként már halálos áldozata is volt, két fiatal a mérkőzés hevében besétált egy vonat elé. Őszintén reméljük, hogy az illetékeseknek sikerül megfelelően kezelniük ezt az igen komoly krízist.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!