E-sportolókból katonák? A dánok szerint ez a tökéletes recept

E-sportolókból katonák? A dánok szerint ez a tökéletes recept

Egy kutatás szerint az e-sporttal játszók több szempontból is tökéletes légierő alapanyagok.

Arra hogy az adott ország hadserege gamerek vagy kifejezetten e-sportolók közül próbál toborozni már korábban is láttunk példát. Tavaly az amerikai haderőnél vált be ez a módszer, most pedig a dánok is hasonlóval próbálkoznak, méghozzá az Astralis segítségével.

A világelső CS:GO csapat közreműködésével végzett kutatás kimutatta, hogy az e-sporttal aktív foglakozók sokkal fogékonyabbak a gyors és pontos tanulásra, kiváló stratégiai érzékekkel és reflexekkel rendelkeznek. Ezek pedig pont azok a tulajdonságok, amiket a dán haderő keres egy jelentkezőben, különösen a légierő feltételeinek felelnek meg az e-sportolók, ami a legnehezebb osztálya a dán hadseregnek. 

"A gamerek olyan tulajdonságai, mint a rendkívüli nyomás huzamosabb elviselése, gyors reakcióik és döntéshozataluk vagy célorientált csapatmunka hajlamuk pontosan azok, amiknek hasznát vesszük a hadseregben. 2017-ben már végeztünk hasonló kutatásokat, akkor kétszer annyi jelentkezőnk volt, mint általában. Különösen a légierőnk különböző programjainkba voltak remek jelentkezők." - nyilatkozta Anders Bech őrnagy.

A dán hadsereg most szoros együttműködésben fog tovább dolgozni az ország e-sport szövetkezetével annak érdekében, hogy ne csak a jelentkezők számát tudják növelni, de azok minél megfelelőbb elhelyezését is megtalálják az ország haderejének különböző osztályaiban. A légierő repülési vezető képzése például az egyik legnehezebb program, 40 jelentkezőből általában 1 valaki felel csak meg a feltételeknek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!